Edinilen bilgiye göre, Ömer A., yönetimindeki 02 DB 595 plakalı tur minibüsü, Antalya Havalimanından aldığı 13 Alman turistle Manavgat ilçesi Çolaklı kavşağı yakınında yağışın da etkisiyle kayganlaşan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan minibüs ters dönerek refüjdeki palmiye ağacına çarptıktan sonra devrildi. Kazaya ilk müdahaleyi yoldaki sürücüler yaparken, olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve ambulans sevk edildi. Kaza yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye kurtarma ekipleri aracı keserek yaralıları çıkarırken, sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 1'i ağır 11 yaralıyı Manavgat'taki çeşitli hastanelere sevk etti.
Yaralananlardan birinin 1 yaşında olduğu belirtildi. Kazada Alman turistler Heike Mendler, Heike Fauth ve Frank Fauth hayatını kaybetti. Ölenlerin cenazeleri kaza yerinde yapılan inceleme sonucu otopsi için Manavgat Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Kazada yaralanan rehber Mahmut Ertuğrul, Britta Buch ve Ute Stöbel Geb Kurz, Eslem Hastanesinde Michael Höner, Tanja Höner ve Emily Höner Bilgi Hastanesine, Heike Bessert ve Meike Bunze Anadolu Hastanesine, Heike Berrerich, Alexander Berrerich ve Jörg Manfred Reinhard Yaşam Hastanesinde tedavi altına alındı.
Minibüs sürücüsü Ömer A., jandarma tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Refüjdeki minibüs ise çekici ile kaza yerinden kaldırıldı.

Tur minibüsü devrildi: 3 ölü, 11 yaralı