Bursa'nın İnegöl ilçesinde Erbakan Vakfı İnegöl Temsilciliğinin açılışına Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Erbakan Vakfı Bursa ve ilçelerindeki üyeler ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Bulvarı üzerinde esnafları tek tek ziyaret ettikten sonra düzenlenen açılışta konuşan Saadet Partisi'nin merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Hayatı boyunca her zaman İnegöllülerle hemhal olmuş, onlarla çok büyük manevi bağlantısı olan merhum Erbakan hocamızın yolundan giden Erbakan Vakfı olarak bizler de İnegöl'de bu temsilciliğimizi açarken çok büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Rahmetli Erbakan hocamız İnegöl'ü her zaman ayrı bir yere koymuştur. İnegöl'deki milli görüşçülere her zaman çok farklı muamele etmiş ve onlara büyük sevgi göstermiştir. Dolayısıyla Erbakan hocamızın arkasından milli görüşün ikinci 40 yılında Erbakan Vakfımızın çalışmaları esnasında da bizler de Erbakan hocamızın yolundan giden kimseler olarak İnegöl'ü çok ayrı bir yere koyuyoruz. Erbakan Vakfımızın çatısı altında milli görüşün yeniden büyük şahlanışını sizlerle birlikte gerçekleştirmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin inşallah. Erbakan Vakfının İnegöl'de açılması son derece tarihi bir olaydır' dedi.

'Aldanmayan ve aldatmayan bir liderdi'
Merhum Erbakan'ı diğerlerinden farklı kılan çok önemli özelliklerinin olduğuna dikkat çeken Erbakan, 'Erbakan hocamız, aldanmayan ve aldatmayan bir liderdi. Erbakan hocamızın 30 sene evvel her fırsatta uyardığı, bunların okullarına, dershanelerine çocuklarınızı gönderirseniz bu çocuklar yarın dış güçlerin, ırkçı emperyalizmin askeri olurlar dediği malum örgütün gerçek yüzü birkaç sene evvel apaçık ortaya çıktı. Erbakan hocamız, bu örgütün neye hizmet ettiğini 30 sene evvel söyledi. Erbakan hocamız 1992'de TBMM'de geçtiğimiz hafta kurulan sözde bağımsız Kürdistan'ın kurulacağını söylemişti. Bu gün Ortadoğu da Kuzey Suriye'de bizim Güneydoğumuzda yaşamakta olduğumuz olayları 25 sene evvel Erbakan hocamız söylemişti. 1980'lerde PKK terörünün başladığı yıllarda Erbakan hocamız, PKK'yı başta Amerika olmak üzere Batılı devletlerin desteklediğini söylemişti. 2016-2017'de bu gerçeklere vakıf olduk ama Erbakan hocamız bu gerçekleri bundan 30 sene evvel söylüyordu. Erbakan hocamız çok derin ferasete sahip bir lider. Bu sebeple de aldanmayan ve aldatmayan bir liderdi. Bir diğer özelliği de sadece konuşmayan, aynı zamanda yapan bir liderdi. 1974'te ağır sanayi hamlesi kapsamında iki sene içerisinde 200'e yakın ağır sanayi tesisinin temelini atmış, 70 küsur tanesini hizmete sokmuştur. Erbakan hocamız yıllar boyunca önce ahlak ve maneviyat dedi. Bunu dedi ve fiili adımı attı. Koalisyon döneminde 600 imam hatip okulu ve 5 bin Kur'an kursunun açılmasını sağladı. İmam hatip mezunlarının sadece ilahiyat fakültelerine değil üniversitelerin diğer bütün bölümlerine girebilmesini sağlayacak düzenlemeleri yaptı. Yıllar boyu Erbakan hocamız 'Banane Amerika'dan' dedi. Erbakan hocamız Amerika'nın tehdidine rağmen Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirdi. Amerikan'ın ambargo uygulamasıyla Türkiye'de Amerika'nın tüm üstleri kapatıldı. Irak'la petrol boru hattı açıldı, İran'la en büyük enerji anlaşması sağlandı. En büyük maaş zamlarını işçiye, memura, asgari ücretliye yaptı' diye konuştu.
Erbakan, konuşmasında vatandaşlardan vakfa destek de istedi. Konuşmanın ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılış yapıldı.

Fatih Erbakan: "Erbakan hocamız, aldanmayan ve aldatmayan bir liderdi”