Kaza saat 18:00 sıralarında Orhangazi-İznik Karayolu Üreğil kavşağına yaklaşık 200 metre mesafede meydana geldi. Orhangazi'den gezmek için İznik'e giden bir ailenin içinde olduğu hafif ticari araç akşam saatlerinde İznik'ten Orhangazi'ye dönüş için yola çıktı. Mahmut Arslan (52) idaresindeki 16 RBL 07 plakalı hafif ticari araç Üreğil kavşağı yakınlarında henüz belirlenemeyen bir sebeple kontrolden çıktı. Yolun soluna savrulan hafif ticari araç bariyerleri aşarak zeytinlik kenarında bulunan beton sulama kanalına çarptıktan sonra takla attı. Yan yatan araç içinde bulunan 8 kişinin yardımına çevreden yetişen vatandaşlar koştu. Hurdaya dönen araçtan çıkarılan yaralılar için olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.
Kazada araç sürücüsü Mahmut Arslan'ın yanı sıra Meryem Arslan (70) ile aynı isme sahip gelini Meryem Arslan (47), Yasin Kobal (2), Merve Kobal (24), İlknur Cüre (25), Ömer Cüre (9) ve Zümranur Cüre (2) yaralandı. Yaralılar için Orhangazi ve İznik'ten ambulanslar sevkedildi. Ambulanslara konan yaralılar Orhangazi ve Gemlik'teki hastanelerde tedavi alındı.
Kazada yaralanan İlknur Cüre'ye ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Bir diğer ambulansın gelmesini yerde yaralı halde bekleyen İlknur Cüre'nin 9 yaşındaki oğlu Ömer Cüre annesinin elini tutarak uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra olay yerine gelen ambulansa konan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan hayati tehlikesi bulunan olmadığı belirlenirken, kazayla alakalı tahkikat sürüyor.

Takla atan araçta can pazarı: 8 yaralı