Tekkeköy Belediyesi yılın 365 günü farklı alanlarda gerçekleştirmiş olduğu sosyal yardımlar ile vatandaşlarının her daim yanında olarak örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Gerçekleştirilen yardımların belli bir kısmının ilçedeki hayırsever sanayici ve iş adamının destekleri ile yapılması birlik ve beraberlik anlayışının en güzel örneklerini sergiliyor.

YILIN 365 GÜNÜ YARDIM

Tekkeköy Belediyesinin sosyal belediyecik anlayışının tüm paydaşlarını bir arada bulundurduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 'Tekkeköy Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin her alanında insana dokunur, insan odaklı onlarca çalışmayı hayata geçirdik. Her durumda gücümüzün kaynağı vatandaşlarımızın yanında olarak paylaşımlarda bulunduk. Herkesten farklı olarak yılın 365 günü devamlı yardımlar yaparak halkımızın yanı başında yerimizi aldık. İlçemiz sınırları içerisinde yapmış olduğumuz sosyal doku anketi sayesinde her ailenin sağlık, nüfus, maddi durumu, eğitimi, yaş durumu gibi daha birçok özelliğini ortaya koyarak ailelerin durumuna göre yardımlar gerçekleştirdik. Her yıl yaklaşan kış öncesi 2 bin 500 aileye yakacak odun kömür yardımı yaparak sıcacık evlerinde kışı rahat geçirmelerine yardımcı olduk. Her yıl Ramazan ayında 2 bin 500 ailemize gıda yardımında bulunduk. Her ay düzenli olarak 600 ailemize gıda yardımı yaptık. Evi oturulmayacak durumda olan 20 ailemize prefabrik ev, yine 20 ailemize konteyner evin yanında betonarme ev ile evini tadilat yaptıran ailelerin evinin tadilatı, onarımı, bakımı, malzeme desteği ve yapımını gerçekleştirdik' dedi.

HER ALANDA SOSYAL BELEDİYECİLİK

Her alanda sosyal belediyeciliği hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Togar, 'Sadece bir alanda değil ihtiyaç duyulan her alanda sosyal yardımlar ve sosyal sorumluk projelerini hayata geçirerek tüm vatandaşlarımıza hitap ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ailelerine bir nebze yardımcı olabilmek maksadıyla her yıl on tane tekerlekli on tane akülü sandalyeyi ihtiyaç sahipleri ile buluşturduk. Evinde yemek yapamayacak durumda olan 120 ailemize her gün aşevimizde yapılan üç çeşit sıcak yemeği evlerine ulaştırdık. Tıraş olmak için dışarı çıkamayan çarşıya gidemeyen vatandaşlarımıza evde kuaförlük hizmeti sunduk. Hayır çarşımız vasıtasıyla bin 200 ailemize devamlı kıyafet yardımında bulunduk. Evinden hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızı evlerinden belediyemize ait araçlarla hastaneye götürüp tedavi olmalarını sağladık. İlaç alamayacak durumda olan hastaların ilaçlarını aldık. Her yıl yaklaşık 150 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Her yıl belli oranda üniversite öğrencisine burs imkanı sunduk. Yeni eğitim öğretim yılının başlarında öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet desteği yaptık. İhtiyaç sahibi evlenecek çiftlerimize her türlü yardımı sağladık. Birçok sosyal sorumluk projesini hayata geçirerek hedeflenen kitlelere bir bir ulaştık. Tekkeköy'de yaşayan elli bin nüfus bizim ailemiz. Tekkeköy Belediyesi ailesi olarak hayırseverlerimizin de desteği ile yardımlarımıza aralıksız devam ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.