İlkadım Belediyesi ile Satranç Federasyonu Samsun Temsilciliği işbirliğinde Mete Adanır Spor Salonu'nda gerçekleştirilen satranç turnuvası hem çocuklar hem de veliler tarafından büyük bir ilgi gördü. Satranç ile ilgilenen miniklere turnuva tecrübesi kazandırmayı amaçlayan programa 7 ve 8 yaş olmak üzere iki gruptan toplam 90 çocuk katıldı.

Zeka gelişimi, analitik düşünme ve farklı açılardan bakabilme kabiliyeti kazandıran satranç sporunun çocuklarda ilgi uyandırmasını amaçlayan turnuva kaybedeni olmayan bir müsabaka olarak tüm çocukların kazandığı bir turnuva oldu. Ulusal ve uluslar arası turnuvalar öncesi minik sporculara stresle başa çıkabilme konularında yardım sağlayan "Satranca İlkadım" turnuvası hem çocuklar hem de veliler tarafından büyük beğeni topladı.

Turnuva sonrası çocuklarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler verirken yaptığı konuşmada, 'Yarınımızın umudu çocuklarımızı geleceğe hazırlarken her açıdan donanımlı ve bilgi sahibi olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece beden gelişimleri değil zeka gelişimleri adına da elimizden gelen imkanları hiç düşünmeden seferber etmekteyiz. Çocuklarımızın zeka gelişimlerine büyük destek sağlayan satranç sporunun daha çok evladımız tarafından öğrenilmesine ve ilgi duyulmasına vesile olacak 'Satranca İlkadım' turnuvasına ilgi gösteren minik yavrularımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" dedi.