Eski Samsunspor Başkanı Emir Kar, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları, sert bir dille yalanladı. Emin Kar, "Ben 2.5 yılda 23 milyon parayı yönettim. Hepsinin de nereye harcandığı belgelidir. Çiğ yemedim ki, karnım ağrısın. Ama bu haberleri yapıp, ispatlamayan, arkasında durmayan da şerefsiz, namuzsuzdur" dedi

NİYE YAPIYORLAR BİLİYORUM

Emin Kar, uzun bir süredir şahsı hakkında karalamaya yönelik haberlerin yapıldığını ancak son 3 gündür çıkanların ise bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti. Emin Kar, şöyle konuştu: "Yaklaşık 1 yıldan fazladır hiçbir yerde konuşmadım. Uzun süredir sadece şahsıma yönelik yalan haberler yapılıyor. Bunlardan son 3 tanesi beni rahatsız etmeye başladı. Kamuoyunun da bunları bilmesini istedim. Bu haberleri neden sadece o gazete yapıyor, onu da biliyorum."

OTOPARK HABERLERİ

"İlk olarak yapılan otopark haberi. 'Emin Kar başkanlığındaki yönetim döneminde otopark ecremisile verildi, kirası ödenmedi, bu paralar nereye gitti' diye haber yapıldı. Ben geldiğimde otopark yoktu. Sağolsun şu anki Diyarbakır valimiz Hüseyin Aksoy ve şu anda Milletvekilimiz olan Fuat Köktaş'ın destekleriyle otoparkı Samsunspor'a kazandırdık. Kimseden kiralamadık, kira parası ödemedik. Şimdi de muhtemelen ödenmiyordur. 'O dönemden gelen davalar sürüyor' diye haber yaptılar."

COŞKUNDERE'YLE ÇALIŞMADIK

"İkinci haber ise 'Emin Kar başkanlığındaki yönetimle çalışan Ercüment Coşkundere'ye alacağı olan 40 bin lira ödenmedi. Coşkundere CAS'a başvurdu, transfer tahtası kapandı' diye. 2.5 yıllık başkanlığımda Ercüment Coşkundere bırakın Samsunspor'da çalışmayı çay içmeye bile gelmemiştir. Kulübün önünden geçmemiştir. Altyapıya dahi girmemiştir. PAF takımından 40 bin liralık alacağı varmış benim dönemimde ödenmemişim. Ben çalıştırmadığım birina nasıl borçlanır da, bir de parasını ödemem."

BESİN DURMUŞ OLAYI

"Şimdi ise Besim Durmuş'un alacağı para ile ilgili 'Emin Kar verdim, Besim Durmuş almadım diyor' haberleri. Besim Durmuş hocamızın kulüpten 30 bin lira alacağı varmış. Ben ödedim diyormuşum, Besim Durmuş ise almadım diyormuş. Biz Besim hocayla anlaştık. 2 tane 30 bin liralık senetlerini verdik. Son olarak da 30 bin lira borcumuz kaldı. Bu borç da yardımcılarıyla birlikte olan borç. Ben ona söz verdim. Ama elinde ne senet vardı ne bişe. Ben istifa ettikten 2.5 ay sonra Mehmet Pank başkanlığındaki yönetim toplanıp, Besim Durmuş'un alacağını resmileştirip, karar defterine yazmış. Kendisine de senet vermiş."

BEN BAŞKAN DEĞİLDİM

"Kısacası benden sonra gelişen bu olayla ilgili de ben suçlanıyorum. Bu haberin ardından da 'İşte o belge' diye karar defterinin fotoğraflarını yayınladılar. Bakın, yalan haber olduğu buradan belli oluyor. Beni suçluyorlar ama yayınlanan belgede benim adım bile yok, çünkü başkan ben değilim. Belgede başkan Mehmet Pank'ın ve altında da 9 yöneticinin imzası var. Bir anlamda kendilerini yalanlıyor. Yalan haber yapmak zeki insan işidir. Ama yapamamışlar. Benim adımın geçmediği belgeyi 'İşte o belge' diye haber yapmışlar."

KARAR DA ÖDENDİ YAZMIYOR

"Benden sonraki yönetimin aldığı kararla Besim Durmuş'a 30 bin lira borcumuz var senet verdik diye karar alınmış. Ödendi diye de yazmıyor kararda. Bir de haberde 'Başkan Emin Kar, Besim Durmuş'a tehditvari konuştu' diye bir bölüm var. Bende Besim Durmuş'u aradım, böyle bir şey oldu mu dedim. Besim Durmuş da bana başkanım seni de mi soktular bu işe, seni de mi bu sahaya çekmek istiyorlar dedi. Besim Durmuş da pazartesi gelip gerekli açıklamayı yapacakmış. Yani haberin o bölümü de yalan."

ALGI OPERASYONU

"Öyle bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyorki, beni karalıyorlar. Ben o tarihte başkan da değildim. Haberler yalan riya. Ama kamuoyunun da bilmesi gerekiyor. Bu zamana kadar onlarla ilgili bir şey yapmadım, ama bundan sonra gerek hukuk gerek diğer yollarla hakkımızı arayacağız. Gündemi değiştirmek için birileri bu arkadaşları kullanıyor. Ben bu kulübü aldığımda 52 milyon lira borcu var. O borcu araştırın bakalım. Demekki bu borçlar onlara da dokunuyor, bundan araştırmıyorlar."

YAYINLANAN BELGE BENİ DESTEKLİYOR

"Bu haberleri okuyanlar da bana tavır alıyor, yüzüme bakmıyor, benle ne alakası var. Gekas kimin zamanında oynadı. Benim zamanımda oynamadı. Ama ben ona 800 bin lira para ödedim. 2001 yılından gelen borçları ödedik. Önce 30 bin lira ne oldu diyorsun, bir gün sonra belge yayınlıyorsun, ele geçirildi diye. Ama belge beni destekliyor çünkü belgede benim imzam yok. Neden yaptıklarından birisi açıkladım. Bir kaç istekleri daha oldu yapmadık. Bundan sonra da bu haberler gelmeye başladı."

23 MİLYON LİRA YÖNETTİM

"Nasıl kulüp başkanı olduğumu herkes biliyor. 3-4 defa kongresi ertelenen bir kulübe başkan olduk. Onların da dediği gibi 17-19 milyon lira değil 2.5 yılda tam 23 milyon lira parayı yönettim. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski bakan Suat Kılıç, Milletvekilimiz Fuat Köktaş, Belediye başkanları, işadamları, bürokratlar sağolsunlar bana güvenip destek oldular. Bu 23 milyon liranın da hepsi belgelidir. Hiç alakası olmamasına rağmen Gençlik ve Spor Genel Müdürü'ne bile tüm harcamalarımızın faksını çektik. Ben çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Bu haberleri yapan ve arkasında durmayanlar da şerefsizdir namuzsuzdur."

BİRİLERİ BUNLARI KULLANIYOR

"Her gün haberler, yok 3 tır kek almışım, yok Hasan Kılıç'ı izlenmeden transfer etmişim. 30 bin lira maaş alıyormuşum. Sonra demekki para çok geldi, 30'u 15'e düşürdüler. Sonra 15'den 7.5'a düşürdüler. Son olarak da 2.5 bin lira maaş alıyordu diye yazdılar. Bu kadar mesnetsiz haberler olur mu ? Burada bir operasyona girişiliyor. 2-3 gündür üzerime oynanan bu oyunlar bardağı taşıran son damla oldu. Dediğim gibi birileri gündemi değiştirmek için bunları kullanıyor."

SELÇUK KAYA