Avrupa Parlamentosu'nda 1999 ile 2014 yılları arasında milletvekilliği yapan ve İngiltere İşçi Partisi üyesi olan Peter Skinner, AP'nin sağladığı fonları kötüye kullanma suçundan 4 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Skinner'ın 'personel masrafı' olarak gösterdiği toplam 640 bin euroyu pahalı restoranlara, mücevherlere ve tatillere harcadığı belirlenmişti. İngiltere'nin Kent şehrinde görülen duruşmanın hakimi Skinner'a 'Sadece kamu güvenini sarsmakla kalmadınız, demokrasinin önemli kurumlarından birine güveni de zedelediniz' dedi.

56 yaşında olan Skinner ise, mahkemedeki savunmasında AP'nin masraflarla ilgili kurallarının yeteri kadar açık olmadığını söyleyerek, harcamaların yönetmeliklere aykırı olduğunu bilmediğini ifade etmişti. Eski parlamenterin 2007 - 2009 yılları arasında karısına aylık 13 bin euro para gönderdiği de iddianamede yer alan suçlamalar arasında bulunuyor ve Skinner'ın karısına gönderdiği paralar, faturalandırılırken 'Sekreterlik ücreti' olarak adlandırılmış. Duruşmada ayrıca Skinner'ın, her 3 ayda bir 6 bin 400 euro gönderdiği babası hakkında, yazılı olarak 'Benim için çalışıyor' diye bildirimde bulunduğu da belirtiliyor.