Hakkarili avukatlar baronun yönetim, disiplin ve denetleme kurulu ile Türkiye Barolar Birliği Delegeleri için sandık başına gitti.
Şenler Otelinin toplantı salonuna yapılan ve saat 10.00'da başlayan kongreye Hakkari eski milletvekili Avukat Esat Canan ile baro üyesi avukatlar katıldı.
Baro üyesi Zeydin Kaya ile Avukat Feridun Gülerin başkanlık için yarıştığı kongrenin Divan Başkanlığına Avukat Adnan Demirkan, divan başkan yardımcılığına Avukat Davut Uzunköprü, divan üyeliklerine ise Avukat Harika Günay Karataş ile Avukat Medya Çallı seçildi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut Baro Başkanı Avukat Serdar Işık zorlu bir süreçte görev yaptıklarını vurgulayarak kongrede seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.
Saygı duruşunun ardından yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, yönetim ve denetim kurulunun ibrası, dilek ve temennilerin ardından baro başkanlığına aday olan Av. Zeydin Kaya ile Feridun Güler birer konuşma yaptı
Konuşmaların ardından seçime gidildi. Sandıklar saat 17.00'de kapandı.
Blok liste ile girilen seçimin adından yapılan sayımda 89 üyeden 47 üyenin oyunu alan Avukat Zeydin Kaya Hakkari Barosunun 7. başkanı oldu.
Sonuçlar açıklandıktan sonra rakibi Avukat Feridun Güler ve avukatların tebriklerini kabul eden yeni Başkan Zeydin Kaya kendisini bu göreve layık gören baro üyelerine teşekkür etti.
Seçimde aday olan Avukat Feridun Güler'de baro başkanı seçilen meslektaşı Avukat Zeydin Kaya'yı tebrik ederek başarılar diledi.
Blok liste ile girilen kongede yönetim kurulu asil üyeliklerine: Av. A. Mecit Tarhan, Av. A. Rezzak Ertaş, Av Veysi Dumlu, Av. İlker Ayhan, Av. Medeni Atlı, Av. Vatan Erler, Av. Handan Çiftçi ve Av. Veysel Kaval seçildi.
Avukat Zeydin Kaya kimdir?
1971 yılında Hakkari'nin ışık - Çetintaş köyünde doğdu. İlk öğrenimini kendi köyünde ortaokul ve lise eğitimini Hakkari İmam Hatip Lisesi'nde okudu. 2000 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2001 yılından beri Hakkari'de serbest avukatlık yapmaktadır.Kaya evli ve 6 çocuk babasıdır.

Hakkari Barosunun yeni başkanı Av. Zeydin Kaya