Ordu'nun Akkuş İlçesi Çökek Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Şahin Sevinç'in ineğinin yaklaşık bir ay önce doğurduğu üç çenesi ve üç dili olan buzağı, OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Sahibi Sevinç'in köye geri getirdiği buzağı, annesine kavuştu. Çiftçi Sevinç, yeni ameliyat olması nedeniyle buzağıya biberonla beslemeye devam ediyor.

Dünya literatüründe bir ilk! Üç çeneli, üç dilli buzağı

"HAYATİ" ADI VERİLDİ
Ameliyatı yapan OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, üç çenesi ve üç dili bulunan buzağının tamamen iyileştiğini ve sahibine teslim edildiğini söyledi. Buzağıya hayata tutunduğu için ''Hayati'' adını verdiklerini belirten Özak, tedavi gördüğü bir ay süresince buzağının hastanenin maskotu haline geldiğini ifade etti.

ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM


Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hayvan Hastanesi'nin bahçesinde, öğrenciler ve hastane personelinden buzağısını teslim alan Şahin Sevinç, büyük şaşkınlık yaşadı. Tamamen iyileşmesine şaşıran ve buzağıyı öpen Sevinç, ameliyatın başarılı geçmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Sevinç, ''Ordu'nun Akkuş ilçesinden buraya tedavi için getirirken hiç umudum yoktu ama yine de getirdim. Şimdi çok mutluyum. Hastanede buzağıya Hayati adını vermişler. Köyüme büyük bir mutluluk ve sevinçle dönüyorum'' diye konuştu.

ÇOCUĞUM GİBİ ONA ACIDIM
Buzağının annesine kavuşmasının sevincini yaşadığını anlatan Sevinç, şöyle konuştu:
"İlk doğduğunda besleyemiyorduk. Süt verdiğimizde tıkanıp kalıyordu. Çocuğum gibi ona acıdım. Kendi çocuğum olsa hastaneye götürmeyecek miydim? Bunu düşündüm ve sağlığı için tedaviye götürdüm. Allah razı olsun, profesörlerimiz çenesini, dilini yaptılar ve bize teslim ettiler. Şimdi ise beslenmesi iyi. Sütü güzel emiyor, o zaman hiç ememiyordu."

Sevinç, çene ve dilinin zarar görmemesi için buzağıyı biberonla beslemeye devam ettiklerine işaret ederek bir süre sonra buzağının annesini emmeye başlayacağını kaydetti.