Çankırı'da Omar Çavuş Çiftliğinde binicilik eğitimi de veren işletme sahibi Sevindim, İHA muhabirine yaptığı açıklamada 7 atın bakımını yaptığını ve atlara müzik dinlettiğini söyledi. Sevindim, atları arkadaş olarak gördüğünü, at sevgisinin hayat tarzı halini aldığını ve moralinin bozuk olduğu zamanlarda atlarla ilgilenerek stres attığını ifade etti. Atların da insanlara benzediğini vurgulayan Sevindim, onları rahatlatmak için müzik dinlettiğini dile getirdi.
Atların her şeyinin birer ritim olduğunu belirten Sevindim, 'Atların telepatik gücünü çok seviyorum. Atların her şeyi bir ritim. Yürüyüşü, bakışı, kalbinin atışı bir ritim. O ritmi yakalamak için müziğin ritmini kullanıyoruz. Atlara sürekli müzik dinletiyoruz. Atlara 7-24 klasik ve Türk Halk Müziği dinletiyoruz' dedi.
Atların müzik ile sakinleştiğini de ifade eden Sevindim, 'Atlar çok heyecanlı hayvanlar. Ne kadar sakin bir müzik dinlerse o kadar da sakinleşiyorlar. İnsan sesini de unutmuyorlar. Onların ruhunda da çok güzel müzik ve ritim var. Bize olan güvenlerini unutturmuyoruz müzikle. Atların bakımını yapmakta güzel. Bakımlarını düzenli olarak yapıyoruz. Adeta çocuk gibi bakıyoruz' ifadelerini kullandı.
Sevindim, atların farklı dünyalarına hayran kaldığını vurgulayarak, 'Atların dünyası çok güzel. Atın en güzel yanı insana bakınca kaderini bilir. O kadar saf ve temiz bir kalbi var. O yüzden insana o kadar hizmet etmiş, dünyalara hükmetmiş, ilk evcilleştirdiğimiz hayvan ama son yıllarda sadece bir zevk olarak görülen bir hayvan olarak görülüyor. Ticari atçılık tüketim gibi onun üzerinden para kazanılıyor. Ben çok ticari düşünmüyorum. Hiç binmesek bile seyretmesi güzel' diye konuştu.
At sevgisinin küçüklüğünden geldiğini söyleyen Ömer Mehmet Sevindim, çocuklara at sevgisi aktardığını da ifade ederek, 'Benim çocukluğum babaannemin yanında geçti. O zamanlar bir atımız vardı. At sevgimiz oradan geliyor. Kendi çocuklarımıza da at sevgisi ve at binmeyi öğretiyoruz. Liderlik ve öz güven artıyor. Kendinden çok büyük bir canlıya hükmetmeyi öğreniyor. Çocukların dünyasını da değiştiriyor, geliştiriyor. Lider bir çocuk oluyor' şeklinde konuştu.
Sevindim, çiftliği 2004 yılında kurduğunu ve 2014 yılında halk açtığını söyleyerek, yoğun ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Atlara rahatlamaları için müzik dinletiyor