Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı; kadın hastalıkları, hamilelik, doğum öncesi ve doğumla ilgili problemlerin çözümünde çağdaş sağlık hizmetleri sunmak için çalışıyor.
Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ, Ana Bilim Dalının hizmetleri ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

'Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı 1996 yılından bu yana hizmet veriyor'
2015 yılı Nisan ayından bu yana Düzce Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında görev yapan Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, 1996 yılında kurulan Ana Bilim Dalı'nda şu anda 4 öğretim üyesi ve 4 araştırma görevlisiyle son derece başarılı tıbbi uygulamalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, alanlarında uzman hekimler tarafından hizmetlerin yürütüldüğü Kadın Hastalıkları ve Doğum Birimi bünyesinde; 40 yataklı kliniğin yanı sıra hem poliklinik hem de ameliyat hizmetleri verdiklerini ifade etti.

'Kısırlık, idrar kaçırma, rahim ağzı sarkmalarının tanı ve tedavileri yapılıyor'
Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde ağırlıklı olarak genel kadın sağlığı, doğum öncesi nitelikli gebelik izlemi ile riskli gebeliklerin tanı ve tedavilerinin yapıldığını anımsatan Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ, bu tedavilerin yanı sıra Ürojinekoloji Bölümünde kadınlarda idrar kaçırma ve rahim sarkmaları ile kısırlıkla ilgili başvuran çiftlerin tanı ve tedavilerinin de yapıldığını söyledi.

'Hastanemizde yılda bin 500 doğum yapılıyor'
Düzce Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Birimi'nde gerçekleşen doğumlarla yılda yaklaşık bin 500 ailenin anne - baba olma sevincine ortak olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, 1.000'in üzerinde jinekoloji, ürojinekoloji, infertilite (kısırlık) cerrahi ve kapalı cerrahi vakalarına yaptıkları operasyonlarla, hastaların sağlığına kavuşmalarında pay sahibi olduklarını vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, ilk yıllardan itibaren bölümleşmeye ve alt dallarda uzmanlaşmaya önem veren Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde, birlikte çalıştıkları araştırma görevlilerinin hem eğitimlerine hem de mesleki gelişimlerine katkıda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

'Sadece Düzce'ye değil, diğer illere de hizmet ediyoruz'
Düzce'nin Karadeniz'in Marmara'ya açılan bir kapısı olduğuna işaret eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başbuğ, 'Düzce; Bolu, Zonguldak, Sakarya arasında kalan bir ilimiz. Bu açıdan bizim de hinterlandımız geniş. Sadece Düzce'ye değil, diğer illere de hizmet ediyoruz. Özellikle idrar kaçırma ve rahim sarkması ameliyatlarını sıklıkla yapıyoruz. Kapalı cerrahi açısından da ekibimiz çok deneyimli. Kapalı cerrahide çocuk sahibi olamayan çiftlerin ameliyatlarını, jinekolojik hastalıklar ve kanser cerrahisi tedavilerini yapıyoruz.' diye konuştu.

'Hastanemizde tüp bebek ünitesi kurmak istiyoruz'
Görevlendirmeyle 6 aylık tüp bebek tedavisi eğitimini tamamladığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Alper Başbuğ, 'Tüp bebek ünitesi kurmak istiyoruz. Onun dışında kadın doğumun perinatoloji, ürojinekoloji, infertilite alt dallarında uygun poliklinik şartları oluşturarak hizmet vermeye devam edeceğiz' diyerek Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanemizde Tüp Bebek Ünitesi kurulması için çalışmaların başladığını kaydetti.