Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Murzioğlu, meclis toplantısının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Konuşmasında Lojistik Köy'de köylülerin yaptığı eylemlere değinen Başkan Murzioğlu, Lojistik Köy yapılacak olan arazinin tapusunun kendisine olduğunu belirterek eylem yapanlara tepki gösterdi.

Tekkeköy ilçesine yapılacak olan Samsun Lojistik Köy'ün yüzde 25 ortağının Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu belirten Murzioğlu, 'Lojistik Köy'ün olduğu yerde 5-10 kişi motora biniyorlar 'valiliğe yürüyeceğiz' diyorlar. Neymiş köyün merasına lojistik köy yapılıyormuş. Yok, böyle bir şey, tapu benim cebimde. Ben buranın tapusunu aldım. Meranın tapusu alınabilir mi? 690 dönümlük bir yer burası. Biz buranın yüzde 25 ortağıyız, diğer ortaklar ise, yüzde 10 Organize Sanayi Bölgesi, yüzde 15 Ticaret Borsası, yüzde 40 Büyükşehir Belediyesi ve yüzde 10'da Tekkeköy Belediyesi'nindir. Tapular elimizde. Şu anda orta şantiye kuruldu. İnşaat devam edecek. Gitmiş birisi vermiş yargıya, yargı süreci bekleniyor ama bu Lojistik Köy buraya yapılacak' diye konuştu.

'MUTLAKA BİRİLERİ TARAFINDAN KIŞKIRTILIYOR'

Lojistik Köy'e karşı çıkanların Samsun düşmanı olduğunu ifade eden Başkan Murzioğlu, 'Türkiye'de AB'nin yaptığı en büyük makro proje budur. Projenin bedeli 43 milyon eurodur. Böyle bir yatırım başka yok. Samsun'da bir yerlere bir basketbol saha yapıp 5 milyon TL yatırdık diyoruz övünüyoruz. Adam buraya 2 milyon dolarlık fabrika kurdu diye övünüyoruz. Lojistik Köy'e karşı gelen köylünün niye karşı geldiğini bilmiyorum. Bunu yapan kişiler devlet düşmanıdır, Samsun düşmanıdır. Sen oranın köylüsüysen senin arazinin değeri 1'e 10 artacak. Orası şehirleşecek. Senin çoluğun çocuğun orada istihdam sağlayacak. Hangi akla hizmetle bunu yapıyorsun. Mutlaka birileri tarafından kışkırtılıyor ki o da onu yapıyor. Yoksa Samsun'un merkez nüfusu 630 bin civarında, ilçeleriyle beraberde 1 milyon 285 bin. Şimdi 1 milyon 285 bin Samsunludan 5 tane adam biniyor traktörüne 'köyün merasını gasp ediyor' diyorlar. Hadi oradan gasp falan yok. Burada benim tapum var. Sen neden buraya sahip çıkıyorsun' şeklinde konuştu.