FİFA, hakemlerin verdikleri kararlardan sonra pozisyonu tekrar izlemesini sağlayacak sistemi 2017-2018 sezonunda deneyeceğini açıkladı. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu tarafından yapılan açıklamada, VARs adı verilen sistemin hakemlerin verdikleri tartışmalı gol kararlarında, ofsaytlarda, yanlış oyuncuya çıkan kartlarda pozisyonu tekrar izleme fırsatı bulacağı bildirildi.

VİDEO HAKEMİ OLACAK

2 yıl içinde denenecek olan uygulamada, bir video hakemi maç ekranını takip edecek ve yanlış oyuncuya çıkan kartlarda, tartışmalı gol pozisyonlarında ve penaltı gibi durumlarda hakeme uyarıda bulunabilecek. Basketbolda olduğu gibi tartışmalı kararların masa hakemlerine danışılması ve pozisyonun tekrardan izlenilmesi futbolda da yaşanacak. Bilindiği gibi basketbolda salise ya da saniye belirlemede anlaşmazlık olduğu takdirde masa hakemine danışılıp, pozisyon tekrar izlenebiliyor.

4. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI GELİYOR

120 dakika süren mücadelelerde 4. Oyuncu değiştirme hakkı da kurulda konuşulan bir diğer madde olarak gösterildi. Futbolcu sağlığını düşünerek alınacağı ifade edilen bu kadarda, uzatmalı maçlarda maç uzatmaya gittiği takdirde takımlara 1 oyuncu değişikliği hakkı daha sunulacak. Galler'de yapılan kurulda alınan devrim niteliğindeki video teknolojisi denemesi için 12 ligin talip olduğu bildirildi.