Ordu'da doğup büyüyen ve arkadaşlıkları günümüze kadar devam eden resim, grafik ve illüstrasyon sanatçıları Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu'nun eserlerinden oluşan sergi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide 4 sanatçının bugüne kadar ödül almış eserleri sergileniyor. 4 Ordulu sanatçı daha önce bu tür sergiyi Batum, İstanbul, Selanik, Atina, Berlin, New York ve Buenos Aires'te açmıştı.
Ordu Resim, Grafik ve İllüstrasyon Sergisi 30 Mayıs 2016 tarihine kadar açık olacak.

İŞTE O SANATÇILAR

Ordu-Mesudiyeli olan ve halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Yrd. Doç. olarak görev yapan ve bugüne kadar 23'ü uluslararası olmak üzere toplam 64 ödül kazanan Gürbüz Doğan Ekşioğlu, ulusal ve uluslararası birçok karma serginin yanı sıra New York'ta olmak üzere dokuz kişisel sergi açtı. New Yorker Dergisi'nin kapağında üç kez, The Forbes Dergisi'nin kapağında bir kez, The Atlantic Monthly, The New York Times gibi dergilerde karikatür ve illustrasyonları yer aldı. Sanatçı aynı zamanda 1998 yılı Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü'nün sahibi oldu.

1979'da Balkan Film Festivali Afiş Yarışması'nda iki başarı ödülü alarak adını duyuran Ordulu ressam Emin Öztürk, birçok ulusal ve uluslar arası yarışmalarda birincilik, ikincilik ve mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. 1987-2004 yılları arasında Almanya ve Belçika'da birer kişisel, Türkiye'de biri karma dokuzu kişisel toplam 12 sergiye katılan Öztürk, 2000 yılında memleketi Ordu'ya yerleşti.

Tiyatro oyunları ve müzikli gösteriler için yaptığı afişlerle tanınan ressam ve grafiker Sadık Karamustafa, birçok kişisel ve karma sergiye katıldı. 1982'de Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Afiş Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. Pekin Akrobasi Topluluğu için yaptığı afiş Varşova Afiş Müzesi'ne alındı. 1984'te Ali Habip Özgentürk'ün yönettiği Murtaza filminin sanat yönetmenliğini yaptı.

Reklam dünyasının tanınan isimlerinden olan ve amblem, logo, afiş, basın kampanyası, illüstrasyon, ambalaj, kitap tasarımı, kitap kapağı, CD tasarımı ve tipografi gibi grafik tasarımlarıyla bilinen Uğurcan Ataoğlu, 2000 yılından bu yana Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. 2003 yılında kurulan Alametifarika Reklam Ajansı'nın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olan Ataoğlu'nun 'Dedem Mehmet Rıfat' adında bir araştırma kitabı, '100 Soru Yüz Cevap' adında bir illüstrasyon kitabı, 'Yirmi Beş Kuruşluk Kitap' adındaki otobiyografik kitabı ve en son olarak 'How Are You Bob?' adlı deneme kitabı bulunuyor.

Ataoğlu, ürettiği işlerle İstanbul, Ordu, Giresun, Trabzon, Ankara, Batum ve Selanik'te sergiler açtı. Tasarımcı olarak çalışmalarını reklamcılıkla birlikte sosyal ve kültürel alanlarda sürdürüyor.