Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan büyük boy afişte yer alan şehir isimlerinde Zonguldak'ın adının 'Zongulgak' olarak yazılması sosyal medyada büyük tepki topladı. Vatandaşlar da Cumhuriyet'in ilk kenti olan Zonguldak'ın adının 'Zongulgak' olarak yazılmasının üzücü olduğuna vurgu yaptı. Kentte gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Öznur Güneş, afişteki yazıyı fark ettiğinde TDK gibi bir kurumun böyle bir hata yapmasının üzücü olduğunu ifade etti.
Kentin 5 bine yakın maden şehidi verdiğini ve ülke ekonomisine yıllarca katkı sağladığını da hatırlatan Güneş, 'O yazıyı gördüm. Şok geçirdim. Aynı zamanda üzüldüm. Türk Dil Kurumu gibi bir kurumun Zonguldak'ı Zongulgak diye yazmasına çok şaşırdım. Zaten yıllardır Zonguldak iteleniyor. Ne doğru düzgün bir hizmet görüyor. Yatırımlar gecikiyor. Planlanan yatırımlar yapılmıyor. Zaten siyasiler vuruyor Zonguldak'a bir de TDK'nın üzerine Zongulgak diye yazması çok şaşırtıcı oldu. Zonguldak'ta da bu yazı büyük bir tepki topladı. Kınıyorum desem kimi kınayacağız bilmiyorum. İli temsil edenlerin bu durum için bir an önce girişimde bulunmasını bekliyorum. Ekonomiye yıllarca katkı ve 5 bin maden şehidi veren bir şehrin adını yanlış yazan bir kurumun Zonguldaklılardan özür dilemesini bekliyoruz' şeklinde tepkisini dile getirdi.
Kent merkezinde balıkçılık işiyle uğraşan esnaf Bayram Yılmaz ise Türk Dil Kurumu'nun yalnızca Zonguldak halkından değil Türkiye'den özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz tepkisini şöyle ifade etti:
'TDK Türkiye'den özür dilemeli. Zonguldak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk şehri. 5 bin maden şehidi olan bir şehir. Bırakın özür dilemeyi bir gün değil bir sene bile özür dilemeyle affedilecek yanı yok. Vatandaşlardan çok önce şu Zonguldak'tan çıkan vekiller bu işin üzerine gitmelidir. Ama şunu da gözardı etmeyelim. Cumhuriyet tarihinde Zonguldak'tan milletvekili çıkıp da bir tane mezarı olan kişi yok Zonguldak'ta. Bu şekilde Zonguldak'ta yazarlar, Zıngıldak'ta yazarlar. Biz buna tepki göstermezsek bu şehri şu anda üçe böldüler. Bakalım daha Kdz. Ereğli'yi il mi yaparlar.'

Zonguldak’ta Zongulgak tepkisi