Kaymakam Muhammet Önder ile Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın bin 450 metresinde bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ndeki incelemelerine İlçe Emniyet Müdürü Şenol Bezek, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat İnce, İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü, Türkiye Kayak Federasyonu İl temsilcisi ve eğitim kurulu üyesi Muhammed Keskin, Türkiye Kayak Federasyonu İl temsilcisi ve eğitim kurulu üyesi Ayhan Keskin, Gediz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Rıza Acar, İmar İşleri şefi Mehmet Ali Yüksel, İlçe Özel İdare Memuru Mehmet Emin Bircan da katıldı.
Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezinde 6 sezondur kayak yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 'Gediz Belediyesi olarak Kütahya'da kayak yapılabileceğine dair bir altyapı oluşturduk. Kayak konusu pek çok unsurun bir araya geldiği bir konu. Murat Dağı da bunu fazlasıyla hak eden bir noktada; Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından ve eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. Diğer yandan kar potansiyeli ile kayak açısından toz kara sahip ender dağlardan bir tanesi. Elimizdeki bu değerin hem turizme, hem ekonomiye katkısını sağlamak için Murat Dağı Termal kaynakları ile kayak merkezini birleştirdik. Termal Turizm ile Kayak Turizmini bir araya getiren Gediz Muratdağı Termal Kayak Merkezi, büyük çaba ve gayretlerle bu günlere gelmiştir. Bu aşamada yapılan yatırımlar ve gelişmeler Termal Kayak Merkezimizin gelecekte büyük ve etkili bir turizm merkezi olacağının sinyallerini vermektedir Uzun süredir hem yer tahsisi, hem imarla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. Civar illerle birlikte bölgede eksikliğini duyduğumuz kayak merkezinden azami şekilde istifade etmenin yolunu kısa zamanda hep birlikte açacağız' diye konuştu.
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi tesislerinin ardından 2 bin 150 metre yükseklikte bulunan zirveye çıkan heyet büyüleyici manzarayı seyretti. İnceleme gezisi, lift ve pistlerin konuşlandırılacağı alanların gezilmesi ile sona erdi.(EFE)

Başkan Saraoğlu: Kayak severleri Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ne bekliy