İHH Bingöl Kadın Kolları Teşkilatı, Arakanlı Müslümanların yaralarını bir nebze de olsa sarmak adına kermes düzenledi. Dörtyol'da kurulan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği kermese Bingöl Valisi Ali Mantı'nın eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Gülten Uslu ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan duanın ardından açılışı yapılan kermesin 3 gün devam edeceği bildirildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Gülten Uslu, Kermeste İçli köfte, kavurma, sarma, güveç gibi geleneksel ev yemeklerinin satışa sunulduğunu belirterek elde edilecek gelirin Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacağını söyledi.
Uslu, 'Arakan'da yaşanan vahşeti hepiniz biliyorsunuz. Yaşanan vahşetten dolayı Müslüman kardeşlerimiz dağlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Hepsinin bizim yapacağımız yardıma ihtiyaçları var. Bizde Bingöl İHH İnsani Yardım Vakfı Kadın kolları olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve sonunda kermes düzenlemeye başladık. Şuanda kurdelemizi kestik ve kermesimizi başlattık. İlk gün olmasına rağmen Bingöllüler yoğun ilgi gösteriyorlar kermesimize Allah hepsinde razı olsun. Kermesimiz 3 gün boyunca devam edecektir. Biz Bingöl halkından duyarlılık göstermelerini ve kermesimize gelmelerini istiyoruz' dedi.

Bingöllü kadınlardan Arakan için kermes