Şehitlik haberinin gelmesinin ardından şehidin baba evinin derme çatma görüntüsünün basın yayın organlarına yansımasıyla birlikte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın devreye girerek yeni bir ev yapılması talimatını vermesinin ardından, mevsim şartları sebebiyle bir ay önce başlayan inşaat sürüyor.

Zemin katı ile birlikte üç katlı olacak inşa edilecek evin ikinci katının karkas inşaatı tamamlandı. Ordu'nun yüksek kesimi olması sebebiyle zaman zaman hava şartları sebebiyle duran ev inşaatı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla aksamadan sürüyor.

YÜZDE 60'I BİTTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, evin inşaatının sürdüğünü belirtti. Evin yapıldığı bölgenin rakımı yüksek bir bölge olduğunu ve hava şartlarının zaman zaman sertleştiğini dile getiren Yılmaz, '20 gün önce evin yapıldığı alanda kar vardı. Dolayısıyla rakımı çok yüksek bir yörede bulunuyor. Şu anda yüzde 60 seviyesinde evi bitirdik. Ev inşaatı şehit ailesine ve kamuoyuna söz verdiğimiz gibi inşaat hızla sürüyor. Ama rakım yüksekliği ve hava şartları izin verdiği ölçüde inşaat yapılabiliyor. Kaba inşaatı bitmek üzere. İki katı bitti' dedi.

Şehit ailelerine her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, 'Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Söz verdiğimiz şehit ailesine ev aldık, söz verdiğimiz şehit ailesinin baba evini yaptırıyoruz. Bazı yatırımlarımıza şehitlerimizin ismini veriyoruz. Bunlar siyasetin malzemesi olacak konular değil. Şehitler bizim ortak değerlerimiz. Çünkü biz şehitlerimiz sayesinde burada asayiş ve huzur içerisinde yaşıyoruz' diye konuştu.

Şehit Nuh Özdemir'in 63 yaşındaki babası Mehmet Özdemir, inşaatın devam ettiğini belirterek, 'Şu ana kadar bir sıkıntı olmadı. Ev istediğimiz gibi oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.

Şehit Nuh Özdemir'in baba evinin inşaatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da yakından takip ediyor