'İçme suyu sorunu ortadan kalkacak'
Türkiye'de yol sorununun Cumhuriyet tarihi boyunca yaşandığını ancak son yıllarda giderek azaldığını, önümüzdeki birkaç yıl içinde de tamamen ortadan kalkacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Samsunumuzun en uç noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırıyoruz. Geçen hafta Alaçam ve Salıpazarı'nda açılışlarımızı yaptık. Bugünde Baframızın şirin mahallesi Asar'dayız. Asar, ilçe merkezine en uzak mahallelerden birisi. SASKİ tarafından burada yapılan çalışmalar sonucunda Asar, Çetinkaya, Darboğaz, Dedeli, Doğanca, Derbent, Boğazkaya, Gazibeyli, Komşupınar, İkizpınar, Örencik, Sarıköy, Yeraltı ve Yiğitalan Mahallelerinin içme suyu sorunu çözüldü. 3 milyon TL'den fazla bir yatırım ile bölgenin su sorununu ortadan kaldırdık. Bu yapmamız gereken asli görevlerin başında geliyor. 'Yol ve su sorunu ortadan kalkmalı' diyor Cumhurbaşkanımız. Bu tür konuları sorun olmaktan çıkaracağız Allah'ın izniyle. Türkiye'de sosyal belediyecilik lafı yıllardır vardır. Ne hikmetse Cumhuriyet tarihi boyunca denk gelemedik. Gerçek sosyal belediyecilik Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmasıyla ve ardından belediyelerin AK Parti hizmetleriyle buluşmasıyla hayat buldu. Yaptığımız tüm çalışmalar siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun' dedi.

'3,5 yılda 110 milyon TL rekor yatırım'
Bafra'nın tarihi boyunca bu kadar yatırım almadığını belirten Başkan Yılmaz, 'Bafra bu kadar büyük yatırım görmedi. Allah'a hamdolsun ki bizlere nasip oldu bu çalışmalar. Bafra'da 85 kilometre beton yol, 29 kilometre asfalt ve 36 kilometre sathi kaplama olmak üzere toplamda 150 kilometre yol yapmışız. Yol sorununu yarı yarıya ortadan kaldırdık. 'Bizimki yapılmadı acaba ne zaman yapılır?' diye düşünen olabilir. Eksik olanları da en kısa zamanda tamamlayacağız. İçiniz rahat olsun. Bafra için görevi devraldığımız günden bu yana 3 buçuk yılda 70 milyon yol çalışmalarına, 40 milyon TL'de su çalışmalarına olmak üzere toplamda 110 milyon TL harcamışız. SASKİ çalışmalarına baktığımızda, 270 bin metre içme suyu isale hattı, 26 bin 400 metre atık su ve yağmur suyu tesisatı yapmışız. Bu çalışmaların büyük bir bölümü Hacıoğlu içme suyu grubunu kapsıyor. Hacıoğlu grubuna yaklaşık 21 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. 215 bin metre içme suyu borusu kullanmışız, 11 tane gömme su deposu yapmışız. Bu çalışmalarını yapan arkadaşlarımızın büyük emeği var. Allah onlardan razı olsun. Yaptığımız yatırımlar tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.

'Köy ekonomilerini geliştireceğiz'
Yapılan tüm bu işlerin asli görevleri olduğunu ancak bir şeyin daha da önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: 'Bu yapılanlarla yaşam konforunu artırıyor ve vatandaşlarımızı rahatlatıyoruz. Ancak bir de sonrası var. Biz köylerimizdeki geçimi, köy ekonomilerini geliştirmeli ve buralarda yaşayan insanlarımızı bu yönüyle desteklemeliyiz. Ben bunu çok önemsiyorum ve muhtarlarımızdan bu konuda bizlerle yakından iletişim kurmalarını istiyorum. Biz gerek proje gerekse bir başlangıç, bir can suyu verme noktasında sonuna kadar arkanızdayız. Çiçekçilik olsun, hayvancılık olsun, mantarcılık olsun, arıcılık olsun önünüzü açmaya hazırız. Mutlaka Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımızla irtibatta olun.'


'Türkiye'yi daha ileri noktaya taşıma mücadelesi veriyoruz'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Her alanda milli ve yerli olanı güçlendirecek projeleri hızla hayata geçiriyoruz. Türkiye'yi daha ileri noktaya taşıma mücadelesi veriyoruz' ifadelerini kullandı.

Vali Osman Kaymak ise, 'Cumhurbaşkanımız 'Artık suyla ilgili sorun istemiyoruz. Bana bir köyde su yok dedirtmeyin' diye bütün valilere, belediye başkanlarına ve kaymakamlara talimat veriyor. Bu çerçevede bütün arkadaşlar yoğun bir şeklide çalışıyor' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından suyun açılışı gerçekleştirildi. Asar Mahallesi'nde gerçekleşen törene ayrıca Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, mülki ve askeri erkan ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehirden Bafra’ya 110 milyon liralık yatırım