Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmekte olan ve kapılarını dün kitapseverlere açan fuar, 8 Mayıs tarihe kadar açık kalacak.

Fuara 80 yazar ve 100 yayınevi katılıyor. Fuarda yerel ve ulusal bazda pek çok tanınmış yazar, söyleşi ve imza programı gerçekleştiriyor.
100 ayrı yayın evi tarafından kurulan stantlarda kitapların kampanyalarla okurlarıyla buluşturulduğu fuarın ikinci gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken stantlar adeta ziyaretçilerin akınına uğradı. Trabzon Kitap Günleri Fuarının ikinci gününde ayrıca Şengül Yiğit, Zekeriya Efiloğlu, Murat Tavlı, Beyazıt Akman, Turgay Güler, Abdullah Yıldız ve Rasim Özdenören söyleşi ve imza programlarıyla katılımcılarla birlikte oldu.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti olan Trabzon'un bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekti. Kitap fuarının büyük bir kültür şöleni olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, 'Fuarımıza yaşanan yoğun katılım bizleri gelecek adına çok mutlu etmiştir. Her alanda hızla gelişen bir ülkeyiz. Özellikle gençlerimizin kitap fuarına yoğun ilgi göstermesi geleceğimizin daha da sağlam olacağının açık delilidir. Kitap sevgisini en iyi kabullenmiş olan şehrimle gurur duyuyorum ve iftihar ediyorum. Fuarımızda yayın evleri ve yazarlarımız, halkımızla buluşuyor. Belediye olarak bu konuda kesinlikle her hangi bir ücret talebimiz olmadı. Bu kültüre sanata edebiyata büyük bir katkıdır ve kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir. Trabzon'umuz 5 bin yıllık bir medeniyetler zincirinin, kültürün, edebiyatın, sanatın, insan sevgisinin ve uygarlığın şehri olduğunu bu güzel etkinlikle göstermektedir' diye konuştu.