Atatürk'ün Manisa'ya ilk ziyaretinin 92'nci yıl dönümü nedeniyle Manisa Tren Garı'nda temsili olarak Atatürk'ün Manisa'ya gelişi canlandırıldı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcileri ve askeri erkan Manisa Garı'nda treni karşıladı. Trenden ilk olarak Atatürk portresi öğrenciler tarafından indirilirken, ardından Türk bayrağı getirildi.
Manisa Garı'na gelen trenden indirilen Türk bayrağı Vali Güvençer'e takdim edilirken, Vali Güvençer bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın teslim edilmesinin ardından Manisa Tren Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında öğrenciler, protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulundu.
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende ise çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunularak işaret dili eşiğinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık yaptı. Atatürk'ün Manisa'ya gelişinin 92'nci yıl dönümünü kutladıklarını kaydeden Palabıyık, 'Bedenen bizleri terk etmiş olsa da aradan geçen neredeyse yüz yıllık bir zamana rağmen bizleri bir araya getirebilen Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk sevgisidir. Bu vesileyle ulu önderimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhu şad olsun. Kurtuluş Savaşı'nın başladığı 19 Mayıs 1919'dan ulusal bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz 9 Eylül 1922'ye kadar geçen süreçte milletimiz birçok acı, gözyaşı ve bedel ödemiştir. Manisa'da işgalci Yunan ordusu tarafından 25 Mayıs 1919'da işgal edilmiş, bu işgal 8 Eylül 1922'de bitmiştir. 3 yılın üzerinde işgal altında kalan Manisa, Mustafa Kemal'in önderliğindeki kahraman Türk ordusunun kente girmesiyle son bulmuş ancak işgalci alçaklar tarafından Manisa yıkılmış, yakılmış ve talan edilmiştir. 5 Eylül'de başlayan ve tarihe Büyük Manisa yangını olarak geçen bu yangın 8 Eylül'e kadar devam etmiş ve şehrin tarihi adeta küller arasında yok olup gitmiştir. Cumhuriyetin ilanının arkasından yaraları sarmak için Anadolu'yu karış karış büyük önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa'ya gelmiş, dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe ve binlerce Manisalı tarafından coşku ve heyecanla Manisa Garı'nda karşılanmıştır' dedi.
Konuşmanın ardından Fatih Sergi Salonu'nda 'Atatürk Fotoğrafları ve Kitapları' sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 92. yılı kutlandı