Paralel devlet yapılanmasına yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye'nin çeyrek asrının en parlak beyinleri bu örgüt tarafından adeta iğfal edilmiş, şahsiyetsiz, kişiliksiz riyakar robotlar haline dönüştürülmüştür" dedi.

ÜZERLERİNE GİDECEĞİZ

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler kusura bakmasınlar başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir. Terör örgütünün içinde barınana terörist denir. Legal görünüm altında illegal yapılanma içerisinde olanlar ki onu daha da değiştireceğiz. İllegal terör yapılanması ya da illegal terör örgütü diyecek ve üzerilerine bu şekilde gideceğiz. Türkiye'nin bir daha böyle bir musibete maruz kalmaması için en büyük görev size düşüyor. Türkiye dünyanın umududur. Sizler de Türkiye'nin umudusunuz' dedi.
Paralel devlet yapılanması ile mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü vurgulayan Erdoğan, 'Karşımızda çok daha fazla insana ulaşan bir yapı var. Şu anda onlar aşıldı. Paralel yapıya kaptırılan her bir masum evladımızın vebali üzerimizde. Biz daha fazla çalışarak, daha fazla imkan oluşturarak evlatlarımızın bu tür şer şebekelerinin pençesine düşmesinin önüne geçmeliyiz. İlim Yayma Cemiyeti ve aynı çizgide faaliyet gösteren kuruluşlarım için bugün rehavet dönemi değil gayret dönemi' ifadelerini kullandı.

'YAZILANLARIN ÖNEMİ YOK, AT BİR KENARA BAS ÜSTÜNE'
Konuşmasının sonunda medyaya da yüklenen Erdoğan, şunları söyledi;
'Sizleri karalamaya çalışanlar olacak. Yazılanların çizilenleri zerre önemi yok at bir kenara bas üstüne. Kaderin üzerinde bir kader vardır. Olay bu kadar. Bunlara kalsak değil cumhurbaşkanı muhtar bile olamazdık. Her ay şimdi binlerce muhtarımızı cumhurbaşkanı külliyemizde ağırlıyor ve bize bu sözü söyleyenlere hak ettikleri dersi veriyoruz. İngiliz, Alman şöyle yazmış. Ne yazarsanız yazın. Halk ne diyor, hak ne diyor, aslolan budur'.