Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce ortak yürüttüğümüz projenin
Ankara'da başlayıp, Kahramanmaraş, Sivas ve Samsun'da da 4'üncü etabını uygulamaktayız. Projemiz iki aşamalı, dün işitme engelli gençlerimiz ile birlikte Samsun'da bulunan türbeleri gezerek ve ziyaret ederek işitme engelli gençlerimize bunların tarihi geçmişini anlattık. Bugün de salon toplantımızda hem bu dünyada işitme engelli gençlerimizin varlığını fark ettirmek, işitme engelli olmayan gençlerle kaynaştırmak, bunların bugüne kadar yaşamadıkları 'Allah nedir, Kuran nedir, Hadis nedir' bu konularla ilgili detaylı Cumhuriyet kuruldu kurulalı hiçbir çalışma olmamış. Bu iktidarın işitme engellilerin manevi duygularına hitaben yapılan bir projedir. Biz de işitme engellilerin manevi boşlukları olan bu konudaki eksikliğini, farkındalığını tüm Türkiye'de fark ettirmek ve bununla ilgili yapılacak çalışmalara bir nebze de olsa devlet büyüklerine katma değerde bulunmak istiyoruz. Bizim projede taahhüt ettiğimiz 5 ildi ama bu işin manevi boyutunu gören iş adamlarından aldığımız desteklerle bunu 8 ile çıkardık. Bundan sonra İzmir, Bursa ve finalde İstanbul olacak. İstanbul'da da 81 ilden 81 hatim yapacağız' dedi.

Projeyi hayata geçirenlere teşekkür eden Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, 'Bu proje engellilerimizin manevi açıdan eğitimlerini destekleyen bir projedir. Dini bilgilerini ve manevi ihtiyaçlarına giderilmesine yönelik güzel bir proje' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar İşaret Dili Uzmanı Mehmet Küçük, projenin sunumu hakkında bilgi verdi. Ayrıca anlatımlar işaret dili olarak işitme engellilere tercüme edildi.