Samsun''un Canik İlçesi''nde bulunan ağırlıklı olarak Romanlar'ın oturduğu bölgede yer alan Yavuz Selim İlkokulu'nda eğitim gören 'Dezavantajlı' olarak nitelendirilen çocukların sanatsal içgüdülerini özgürce ortaya çıkarmak için 'İlmek ilmek sevgi örmek' projesi başlatıldı.

DESTEĞE TEŞEKKÜR
Dezavantajlı çocuklar ve ailelerinin okulu benimsemeleri, yeteneklerinin farkına varmaları ve geleceğe dönük yönlendirmeler yapabilmeleri, çocukların hırs ve öfkelerini kontrol edebilmesi, çocuklar arasında dayanışmanın sağlanması ve empati duygularının geliştirilmesini amaçlayan proje 2.5 ay önce başlatıldı. Okulda görevli öğretmen, öğrenci ve velilerin de yer aldığı projeye OMÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri de ortak oldu. Proje kapsamında okulun duvarlarına, çeşitli resimler çizilerek öğrencilerin de katılımıyla boyandı. Okulun bahçesine geleneksel çocuk oyunları çizildi. Okulun duvarları, balık, kaplumbağa, ahtapot gibi deniz canlılarıyla renklendirildi. Projenin tamamlanması ardından tören düzenlendi. OMÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından mini müzik dinleti ile başlayan programda projeye destek veren öğrencilere ve öğretim görevlilerine teşekkür ve katılım belgesi verildi.

YÜZDE 80'İ ROMAN
Okulda 420 öğrenci bulunduğu bunların yaklaşık yüzde 80'inin Roman olduğunu dile getiren Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Kemal Akın, "Bu proje ile amacımız özellikle dezavantajlı durumda bulunan Roman öğrencilerimiz sanatsal kültürel yönlerini ortaya çıkararak onların okula olan ilgisini artırmak" dedi.