CHP Samsun İl Teşkilatları, kahvaltı programında bir araya geldi. Çarşambalılar Derneği'nde gerçekleşen kahvaltıda konuşan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğe ilişkin açıklamalarının gündem değiştirmek ve refleks ölçmek için olduğunu söyledi.

DÖNEN DOLAPLARI UNUTTURMAYACAĞIZ
CHP teşkilatları olarak laiklik konusunda alanlarda gereken tepkiyi gösterdiklerini kaydeden Akcagöz, ''TBMM Başkanı'nın istifa etmesini söyledik ve söylüyoruz. Bunu Ensar Vakfı'nda dönen dolapları unutturmak, gündemi değiştirmek için yapıyorlar. Asla unutturmayacağız. Her platformda tekrarlayacağız. TBMM Başkanı'nın yaptığı açıklama, yenilir yutulur bir açıklama değil, aynı zamanda bir Anayasa suçunu da beraberinde getiriyor. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değil, Cumhuriyet felsefesini özümsemiş vatandaşlarımızda bunların karanlık güçlerine karşı koyacak güç de var, yeterlilik de var. AKP artık bir şeylerin üstünü kapatamıyorsa, gidiyor demektir. Bu çöküş belirtisidir. Bu da CHP iktidarının da habercisidir'' ifadelerini kullandı.

PROVOKASYON OLABİLİR
1 Mayıs İşçi Bayramı'nı meydanlarda coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Akcagöz, ''Provokasyon yapmak isteyenler olabilir. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da demokratik kitle örgütleri açıklama yaparken bir grup kendini bilmez çıkıp provoke etti. Bunlar olabilir, hiç önemli değil. 1 Mayıs'da da, 19 Mayıs'da da alanlarda olacağız. Halkımızla birlikte yürüyeceğiz. Mayıs ayı bizim için çok önemli. Samsun Atatürk'ün kenti, 19 Mayıs'ta bunu bütün Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye'nin her yerinden misafirlerimiz olacak ve bayramımızı kutlayacağız'' dedi.

Zerrin SOMUNCU