Kahta ilçesinde öğrenime başlayan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin öğrencilerinin üniversite oryantasyonu kapsamında, öğrenciler merkez külliyede gezdirilerek üniversite hakkında bilgiler verildi.
Program kapsamında, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencilerine Mühendislik Fakültesinde ders verdi. Derste, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekan Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kırpık da hazır bulundu.
Öğrencilere hayat tecrübelerini aktaran ve üniversitede verilen eğitim kalitesinden bahseden Rektör Prof. Dr. Gönüllü, 'Biz üniversite olarak derslere çok önem veriyoruz. Burada siz evlatlarımızın donanımlı birer birey olarak başı dik şekilde mezun olmasını istiyoruz. Sizlere vereceğim en önemli tavsiyem, ne olursanız olun öncelikle insan olun. Ailenize, topluma, vatanınıza faydalı bireyler olun. Derslerinizde devamsızlık yapmayın. Hocalarınızın kıymetini bilin. Biz sizlerle varız. Sizler de Adıyaman Üniversitesinde okumanın farkını fark edin ve buna yakışır şekilde yoğun şekilde çalışıp zamanınızı iyi kullanıp kendinizi geliştirin' dedi.
Program sonunda öğrenciler tanıtım ve bilgilendirme programından memnun kaldıklarını ve Adıyaman Üniversitesini çok beğendiklerini dile getirdiler.

Rektör Gönüllü Tarım Bilimleri ve Teknolojileri öğrencilerine ders verdi