Teknik Direktör Alpay Özalan'la 23 Eylül'de yollarını ayıran Samsunspor tam 14 gün sonra resmen yeni hocasına kavuştu. Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen törende Engin İpekoğlu kendisini 1+1 yıllığına Samsunsporlu yapan sözleşmeyi imzaladı. Başkanvekili Rüştü Araboğlu, her iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Samsunspor'da anlaşmaya vardığımız hocamız göreve başlıyor. Kendisine hoşgeldin diyoruz. İki taraf içinde hayırlı olsun. İnşallah herşey istediğimiz gibi olur" diye konuştu.

ONUR DUYUYORUM

İpekoğlu ise, "Samsunspor gibi ülkenin en önemli camialarından birisinde görev almak onur duyduğumuz bir durum. Sadece futbolcuların sahada göstereceği performansla değil, tüm kentin, mülkü amirlerinin, şehrin ileri gelenlerinin, taraftarların ve basın mensuplarının desteğiyle bir şeyler başarabiliriz. Bu birlikteliği sağlamalıyız. TFF 1. Ligi'nde sadece Samsunspor değil en azından 10 kulüp şampiyonuk düşüncesiyle yola çıktı. Belki hedefi şampiyonluk olmayanlardan bir çoğu da yukarıda. Bu şehir de uzun süredir şampiyonluğu bekliyor" dedi.

TAKIMA GÜVENİYORUM

Deneyimli teknik adam şöyle devam etti: "Teknik ekip ve futbolcular olarak alacağımız iyi sonuçlarla inşallah arzu edilen başarıyı yakalarız. Takıma güveniyoruz. Futbolcu grubu içerisinde işin teknik boyutunun dışında birlik ve beraberliğinde çok ciddi olduğunu duyduk. Bu işin büyük bir kısmını hallediyor. Takım içerisindeki arkadaşlık ve aile ortamı önemli. İşin yüzde 50'sidir diyebilirim. Gerisi de bizlere ve şehirdeki havaya kalıyor. Şampiyonluk uzun bir süreçtir, önümüze engeller çıkacaktır, belki tökezleyeceğiz ama inşallah düşmeyiz".

KADRO İYİ DURUMDA

"Burada olmamızın en büyük nedeni teknik açıdan da kadronun iyi olmasıdır. Transferden bahsetmenin şu anda doğru olduğunu düşünmüyoruz. Takımımızla çalışmaları sürdürüp, devre arasına kadar maçlarımızı oynayacağız. Ondan sonra gerekiyorsaki inşallah gerekmez transferleri yaparız. Bence Samsunspor takımında şu andaki kadro bizi hedefe götürecektir. Altyapıyla olan diyalogomuz da sürecektir. Tüm hocalarla görüşüp toplantılar yapacağız. Bugün baktığımızda Türkiye'deki kulüplerin kurtuluşu da altyapılarda. Bu ilişkilerin iyi olması lazım".

TARAFTARA SESLENDİ

"Bu yolda en büyük gücümüz taraftarımız olacaktır. Maalesef futbolcu arkadaşlarımız saha içerisinde taraftarların baskısından çok çabuk etkileniyor. Bu uzun bir maraton ve tökezlenen yerlerde her birlikte ayağa kalkacağız. Taraftarların sabırlı olması lazım. Tribünlerin dolu olmasını istiyorum. Bizim en büyük gücümüz taraftar olacaktır. Beklentilerim bu yöndedir. Sadece maç performansı olarak bakmasınlar, sezon sonundaki hedefe odaklanalım. Maçlarımızda çekinmeyeceğiz, korkmayacağız, yürekten oynayacağız ve her rakibimize saygı duyacağız."

MAÇ MAÇ BAKACAĞIZ

"Rize, Elazığ ve Gaziantep maçları zor geçecek. Rizespor geçen sene ligden düşmüş ve kadrosunu korumuş bir ekip. Uzun yıllardır bu ligde çalışıyorum hiçbir maçın garantisi yok. Sadece doğruları yapanlar kazanıyor, biz de Rizespor maçında hiç kimseden çekinmeden, saha çerisinde doğruları yapıp sonuca ulaşmak istiyoruz. Ortadaki tüm puanlara talibiz ancak ben maç maç düşünüyorum. Önümüzde Rize maçı var ve hedefimiz 3 puan almak. O maç bitince Elazığ'ı düşüneceğiz. Bu ligde ortalama 2 puan toplarsanız şampiyon oluyorsunuz. Sonuç ne olur diyorsanız onu da hep birlikte göreceğiz."

Selçuk KAYA