Toplantıya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülin Tiftik ile AK Parti Atakum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KARAASLAN'DAN 'AK BELEDİYECİLİK' VURGUSU

Türkiye'de AK Parti iktidarıyla birlikte yerel yönetimler anlayışının değiştiğini ve sorunların çözümüne yönelik bir belediyecilik anlayışının kazanıldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'AK Parti iktidarından önceki belediyecilik anlayışı ile sonrasında belediyecilik anlayışı arasında derin uçurumlar var. Susuzluklar, alt yapı sorunları, çarpık kentleşmeler ve buna benzer birçok sorunun yaşandığı bir Türkiye vardı. Türkiye, AK belediyecilik ile tanıştıktan sonra bu sorunların hepsi çözüldü. Sosyal belediyecilik anlayışının gereği olan hizmetleri hep beraber görüyoruz. Sorunların çözüldüğü, eksiklerin giderildiği, halkın düşüncelerine önem verildiği AK belediyecilik anlayışını bugün Atakum ilçesinde net bir şekilde görüyoruz. Kadınlar, çocuklar, engelliler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılanları görüyoruz' dedi.

'BÖLMEYE GÜÇLERİ YETMEYECEK'

Türkiye'de her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, 'Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz duygu, birlik ve beraberlik duygusudur. Dış ve iç şer odaklarına karşı ve o odakların bizi birbirimizden koparmaya yönelik planlarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. AK Parti, bizi biz yapan bütün değerlere sahip çıkıyor. Bizim böyle önemli bir görevimiz var. Ülkemizde terörle mücadele büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Türkiye'yi bölmek, parçalamak isteyenlere devletimiz de milletimiz de asla müsaade etmeyecek. Biz birbirimize sıkıca sarıldıktan sonra, birlik ve beraberliğimizi koruduktan sonra buna güçleri yetmeyecek' diye konuştu.

'BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ'

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ise konuşmasında teşkilatlarının büyüklüğünden ve güçlü olmasından bahsederek, 'Türkiye'de 10 milyona yakın üyesi bulunan partimizin Samsun'daki üye sayısı 200 bin civarındadır. Genel başkanımızdan başlayarak mahalle başkanlarımıza kadar herkes birlik ve beraberlik içerisindedir. Teşkilatımızın gücü de birliğinden ve beraberliğinden geliyor. Bunu korumak hepimizin yükümlülüğündedir. İlçeler bazında baktığımızda teşkilatlarımız ve belediyelerimizin uyumunu görüyoruz. Bu uyum halka hizmet ve vatandaş memnuniyeti noktasında önemli çalışmaları beraberinde getiriyor. AK Parti'de 'sen, ben' anlayışına yer yok. AK Parti'deki anlayış 'biz' anlayışıdır. Biz birlikte oldukta, bir oldukça güçlüyüz' ifadelerini kullandı.

'DEĞERİNE DEĞER KATMAYA'

Atakum ilçesinde köklü değişimlerin ve beraberinde önemli gelişimlerin yaşandığına vurgu yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı şöyle konuştu: 'Atakum ilçesi bugün konumu itibariyle bölgenin kalbi olmuştur. Biz de bu anlamda halkımızın bize duyduğu güvenden aldığımız güçle en iyisi için, daha iyisi için çalışıyoruz. Görev sürecimizde 2 yıl gibi bir süreyi geride bırakmamıza rağmen önemli çalışmalara imzamızı attık. Rutin belediyecilik çalışmaları olarak değerlendirilen hizmetlerimiz, geçtiğimiz yıllara göre daha kapsamlı ve hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Öte yandan sosyal belediyecilik anlayışının gereği olan tüm projeleri birer birer ilçemize kazandırıyoruz. İlçemizin değerine değer katmaya, daha güzel yarınlara doğru koşmaya devam ediyoruz.'

GENÇLERLE 'HATIRA' FOTOĞRAFI

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülin Tiftik de konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kollarına mensup gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.