Bitlis'teki tarihi Paşahan'da çekimleri yapılan programa katılan Vali Ustaoğlu, Bitlis ve ilçelerini turizme kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Valilik ve belediye imkanlarını halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:
'Kadim şehir olan Bitlis ilimizin her karış toprağı tarihi zenginliklerle dolu. Aynı zamanda ilçelerimiz tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgenin gözbebeği konumundadır. Yöre halkının değimiyle Van Denizimiz var. Doğa harikası Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölümüz var. Bizler halka hizmet yolunda çalışmalarımızı yürütürken, aynı zamanda buranın güzelliklerini ön plana çıkartmak için de çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda il merkezinde Sokak Sağlıklaştırma projesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi dokuların ön plana çıkarılması için gerekli olan projeler bir bir hayata geçiyor. Tarih, inanç ve doğa turizmi için gerekli olan altyapıya sahibiz. Hiçbir yolumuzda ulaşım sorunu yok ve oto yollarımız batı illerini aratmayacak düzeydedir. Konaklama konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tatvan ilçemiz bu konuda oldukça donanımlıdır. Havayolu ile buraya gelmek isteyenler için şunu diyebiliriz, Muş Havaalanı buraya ve Tatvan'a 70-80 kilometre mesafededir. Yani büyük şehirlere nazaran bu çok daha yakın bir mesafede. Ahlat ilçemizin tamamı tarihi dokularla kaplı. Selçuklu Mezarlığı'nın yanı sıra tarihi kale, kümbetler, camiler ve türbeler bulunuyor. Yaz aylarında Van Gölü sahilimiz Ege ve Akdeniz sahilleri gibi dolup taşıyor. Her mevsim turizme açık olan ve oldukça ilgi gören Nemrut Dağı, kış aylarında da kayak ve kar sporlarına ev sahipliği yapıyor. Orada güzel bir tesisimiz ve konaklama yeri var. Yaz aylarında Van Gölü ve Nemrut Krater Gölü'nde su sporları yapılıyor.'
Güvenlik konusunda bölgede hiçbir sorun olmadığını ifade eden Vali Ustaoğlu, 'İnşallah bölgemiz artık terörle ve olumsuz olaylarla anılmayacak. Tarihi ve doğal güzelliklerle birlikte turizmle anılacak' dedi.
Programı hazırlayan ve sunan Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ise, vadide güzel bir şehir olan Bitlis'in tamamen tarihi dokulara sahip olduğunu, ilçelerle birlikte tarih, doğa ve inanç turizmine sahip bir yer olduğunu, Bitlis'in turizme kazandırılması ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın UNESCO ana listesine girmesi için gerekli tanıtımların yapılacağını ifade etti.

Vali Ustaoğlu, "Dünya Mirası Türkiye" programına katıldı