Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Müezzinoğlu mesajında, 'Ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi ve belirlenen hedeflere ulaşabilmesi için emekçilerimizin göstermiş olduğu çaba hiç şüphesiz büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle işçi kardeşlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu anlayış doğrultusunda iktidara geldiğimiz günden bu yana, emekçi kardeşlerimizin taleplerini dikkate alarak çalışma hayatında birçok reforma imza attık. İş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal hakların genişletilmesi adına her geçen gün yeni adımlar atmaya da devam ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

'Bizler, alın terini kutsayan ve bunun bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini emreden bir inancın mensuplarıyız' diyen Müezzinoğlu şunları kaydetti:

'İnancımız gereği emekçilerimizin derdiyle dertleniyor ve hak ettikleri saygıyı göstermek için çaba harcıyoruz.Emek, alınteri ve fedakarlık ve denilince akla ilk gelen meslek gruplarından biri de hiç şüphesiz sağlık çalışanlarıdır. Hekimlerimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız, hiçbir beklenti içinde olmadan vatandaşlarımıza hakkaniyetli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için en zor şartlar altında bütün güçlüklere göğüs gererek gece gündüz demeden ter döküyor, emek harcıyor. Onların bu onurlu duruşu, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin ötesine taşınması yolunda en büyük gücümüzdür.'

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün bayram havasında, amacından koparılmadan emekçi dayanışma ruhu çerçevesinde kutlanmasını temenni eden Bakan Müezzinoğlu, 'Bu duygu ve düşüncelerle bütün çalışanlarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum' ifadesini kullandı.