Geniş katılımlı gerçekleşen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, mahalle temsilcileri katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

'YENİ NESLİN İNŞASINI SAĞLIYORUZ'

Toplantıda yaptığı konuşmada, Canik Belediyesi olarak en büyük hizmetlerinden birisinin şehirde dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Karadeniz'in en büyük ve Türkiye'ye örnek dönüşümlerini gerçekleştiren bir belediyeyiz. Dönüşüm tecrübesine sahip bir belediyeyiz. Kuzey yıldızı en önemli dönüşüm projelerimizden birisidir. Yeni neslin inşası iddiası olan bir partiyiz. Bu iddiayı gerçekleştirebilmek için şehirleri sosyolojik bir şekilde insanın ihtiyacına göre planlamadıktan sonra söylemin ve sloganın ötesine geçemeyiz. Canik'te yeni neslin inşasını sağlayacak bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz" dedi.

'ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ'

Toplam 383 dönüm alanda 2688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı'nın sadece bir beton yığını olmadığını belirten Genç, "Aynı zamanda sosyal donatılarıyla birlikte insanların yaşamına dokunan bir proje. Yaptığımız her dönüşüm sadece kendi ilçemize değil, şehrimize de önemli katkı sağlamaktadır. Son 10 yılımıza baktığımızda 2.5 milyar liralık şehrin gelişimine katkı sağlayan bir belediyeyiz. Kentsel dönüşümün yanı sıra kültürel dönüşüme de önem veriyoruz. Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Şehirler ise insanlar gibidir. Dolayısıyla doğru teşhisler koyarsak sağlıklı şehirleri oluştururuz. Sağlıklı şehirleri oluşturamayan milletlerin geleceği de yoktur. Bizler önemli bir görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

'BÖYLE HAREKET DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİ'

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ise, "'Dünya 5'ten büyüktür' diyen bir lider, mazlumun yanında olan bir liderimiz var. Böyle bir hareket daha önce görülmedi. Onun için de düşmanımız çok. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan hareketimiz, Sayın Başbakanımızın bayrağı devralmasıyla Genel Başkanımız olarak koşturmasıyla bizim için de daha fazla koşturmaya vesile oldu' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE PROJELERİYLE MESAJ VERİYOR'

Türkiye'nin 3. köprü, Osman Gazi, Marmaray gibi projelerle sadece kıtaları değil, gönülleri de birleştirdiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Yaptığımız projelerde sadece bize değil, içinde yaşadığımız coğrafyaya da bir mesaj var. Bu mesaj maalesef negatif gündemlerle engellenmeye çalışılıyor. Bunu hepimiz görüyoruz. Çünkü çok pozitif bir gündem var, Türkiye bir taraftan hızla ilerliyor, ama bunun ne heyecanını ne de mutluluğunu yaşamamızı istiyorlar. Türkiye'nin ilerlemesinin üzeri örtülmeye çalışılıyor, buna fırsat vermemeliyiz. AK Parti'nin başarısının arkasındaki en büyük güç, halkın sesine kulak verme ve bunu işe dönüştürme yeteneğinden geçiyor" şeklinde konuştu.

KAVAKÇI'DAN CANİK'E TAM NOT

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Kadın ve Siyaset konulu konferans için Samsun'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Başkan Osman Genç tarafından hayata geçirilen projelere tam not verdi.

Canik Belediyesi'nce Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının 7.'sini gerçekleştirmek üzere Samsun'a gelen AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, önce Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde verilen kahvaltıya katıldı, tesisleri gezdi, ardından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapılan Hatice Hanım Hanımlar Konağı'nı ziyaret etti. Başkan Osman Genç'in de makamında misafiri olan Milletvekili Kan, Canik Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler nedeniyle Başkan Genç'i tebrik etti.

MEVLANA'DA KADINLARLA BULUŞTU

Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Canik ziyaretine Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde bulunan kurs merkezlerindeki kursiyer bayanlarla kahvaltı yaparak başladı. Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de bulunduğu kahvaltının ardından kampüs içerisinde yer alan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, Kariyer Gelişim Merkezi (KARGEM), Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi (CAKEM), Sıbyan Mektebi gibi tesisleri gezen Milletvekili Kan, çocuklar, gençler ve kadınlarla da sohbet etti.

HANIMLAR KONAĞI'NA ZİYARET ETTİ

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü çok beğenen Milletvekili Kan, daha sonra Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde Canik Belediyesi tarafından yapılan Hatice Hanım Hanımlar Konağı'nı ziyaret etti ve burada kadınlarla buluştu, çocukları sevdi. İçerisinde kadınlar için kurs ve eğitim odaları, Sıbyan Mektebi, çocuk oyun alanı bulunan Hanımlar Konağı'nı Başkan Genç ve eşi Nimet Genç ile birlikte gezen Kan, son olarak Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Teknolojik alt yapısıyla öne çıkan ay-yıldızlı hizmet binasını gezen Kan, Türkiye'ye örnek olan birimleri inceledi.

'ÖRNEK OLACAK PROJELER'

Canik Belediyesi'nin özellikle kadınlara yönelik yaptığı yatırımların kendisini mutlu ettiğini belirten Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, "Özellikle mahallelere yapılan Hanım Konakları, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, kadınlara yönelik yatırımlar konusunda diğer belediyelere de örnek olacak nitelikte. Ayrıca belediye içerisinde Aile Birimi ile Hukuk Birimi'nin yanı sıra gençler için Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi, Dış İlişkiler Birimi farkındalık oluşturuyor. Örnek bir AK Belediyecilik sergilediği için Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

'KADINLARIN AYAĞINA GİDİYORUZ'

Kadınların eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini ve geleceğini yansıttığının bilinciyle kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Genç, "Kadınlarımızın gelemediği yere biz gidiyoruz. 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nin yanı sıra, ilçemizin değişik noktalarına da Aile Okulları ile kurs merkezleri kurduk. Belediye içerisinde Aile Birimi ve Hukuk Birimi oluşturduk. Yine ilçenin birçok mahallesine Hanım Konakları yapıyoruz. Gelecekteki toplumu inşa edecek olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir" diye konuştu.

'CANİK ARTIK BÖLGEYE HİTAP EDİYOR'

Canik'te 7'den 77'ye herkesin geleceğe güvenle baktığına işaret eden Genç, "Bütün çabamız, kadınlarıyla, çocuklarıyla mutlu, müreffeh ve sağlıklı bir toplum, sürekli değişen ve sürekli gelişen bir Canik'tir. Canik artık eğitimden kültüre, spordan sanata kadar sahip olduğu tesislerle bölgeye hitap ediyor. Yatırımlarımızı yaparken bölge insanlarının yararlanacağı şekilde planlıyoruz. Bizim bir hedefimiz var, o da,; 'Mutlu aile, mutlu şehir.' Ailelerimiz ne kadar sağlıklı olursa, toplumumuz o kadar sağlıklı olur. Toplumun sağlıklı olması demek, şehrin sağlıklı ve mutlu olması demek. Onun için ailelerimizin temeli olan kadınlarımıza ayrı bir önem veriyoruz" şeklinde konuştu.