Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin, daha modern, daha konforlu, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Gaziosmanpaşa oluşturmayı hedeflediği, Türkiye'nin ilk master planlı kentsel dönüşüm projesi olan 'We Haliç' görücüye çıktı. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin bir master plan dahilinde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları çok önemli bir aşamaya geldi. Sıradan bir dönüşüm projesi olmayan 'We Haliç' İstanbul'un merkezinde olan konumu ile Pierre Loti, Tarihi Yarımada ve Haliç'e hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Eski İstanbul evleri 'bizce yaşam' mottosuyla hayat bulan proje, Osmanlı mimarisiyle günümüz detaylarını birleştiren bir tasarımla eski İstanbul evlerinin ruhunu yaşatıyor.

'Uluslararası yeşil mahalle Gaziosmanpaşa'da kuruluyor'
2 yıl süren çalışmalarla tüm ilçenin Master Planı çıkartılmasının ardından Uluslararası Yeşil Mahalle Sertifika adayı olan 'We Haliç' projesi büyük hızla devam ederken Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz ve birçok kişi katıldı. Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olduğu belirtilen ve Gaziosmanpaşa halkını güvenli, sağlıklı ve modern konutlara kavuşturmayı hedefleyen projenin içinde okul, yurt, park ve yeşil alan, bulvar ve pek çok sosyal donatı alanı bulunuyor. Öte yandan bu alanda akademik kariyere sahip Kentsel Dönüşüm Uzmanı olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın gözetimi altında yürütülen ve her detayın titizlikle düşünüldüğü projenin en dikkat çekici yönü konutların Uluslararası Yeşil Mahalle standartlarına uygun (LEED-ND ve LEED GOLD) olması.

''Şehrin değişmesine öncülük yapacak bir proje''
Bölgede 400 tane gecekondu bulunduğunu ve tüm hak sahiplerinin bu bölgede yaşama imkanı olacağını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ''Bu projemiz ilçemize, mahallemize, o bölgemize bir güzellik katacak. Bu dönüşüm çalışmaları başladığından beri ısrarla hak sahiplerine de söylediğimiz, bu dönüşüm projesiyle şehrimizin değişmesine öncülük yapmaktı. Bu zamana kadar halkımız bize inanılmaz bir destek ve sabır gösterdi. Bu projenin hayata kavuşmasıyla bundan sonra yapacağımız projelerinde önünü açmış olacağız'' dedi.

''Kentsel Dönüşüm Master Planı'na sahip bir proje''
Master Planının öneminden bahseden Başkan Usta, 'Biz 2014 yılından itibaren ilçemize ait bir Kentsel Dönüşüm Master Planı yaptık çünkü bölgemizde riskli alan miktarı çok yüksekti. 18 bölgemizde dönüşüm çalışması planlanmıştı, bunların bütüncül bir planla yapılmasının doğru olduğunu düşünerek bir vizyon planı sonrasında da kentsel dönüşüm master planı yaptık. Artık planlarla uğraşmıyoruz, bu yapmış olduğumuz planlara bağlı kalmak suretiyle kentsel dönüşüm bölgelerini yatırıma dönüştürmekle uğraşıyoruz. Bu onlardan yalnızca bir tanesi, böyle 18 bölgemiz var. 5 bölgemizde daha çalışmaları başlattık. Biz yaptığımız tüm çalışmalarda bu master plana bağlı kalarak dönüşüm alanlarımızı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

''Zemin altına gömülen otopark sayesinde, 23 bin metrekareye tekabül eden yeşil alan oluşuyor''
Her projede yeşil alan ve donatı alanlarının kat kat arttırıldığını ifade eden Başkan Usta, ''Örneğin bu projede toplam donatı alanı, okul, cami, yurt, yaklaşık 10 bin metrekare oturum alanı, aktif ve pasif yeşil alan donatımı ise 23 bin metre kareye tekabül ediyor. Yani bir bağımsız birime ortalama 20 metrekarenin üzerinde yeşil alan düşüyor. Bu çok önemli çünkü insanlar artık İstanbul'da konuta bağımlı ve hapsedilmiş olarak yaşamak zorunda kaldı. İnsanların en azından yaşadığı bölgelerde nefes alabileceği, dolaşabileceği, ailesi ve çoluk çocuğuyla birlikte oturabileceği böyle yeşil alan oluşturmayı önemsiyoruz. Genellikle toplu site türü projelerde alan olsa bile otoparklar alanı işgal ediyor ve yeşil alan park kullanımına imkan kalmıyor. Bu projeyle birlikte tamamen otoparkı zemin altına gömüyoruz ve yeşil alan gibi diğer kullanım alanlarını aktif olarak kullanabiliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Uluslararası Yeşil Mahalle Gaziosmanpaşa’da kuruluyor