TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'un elektrik borcu yüzünden ilk önce kulüp tesislerinin ardından Atatürk Stadyumu'nun elektrikleri kesilmişti. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, soru üzerine konu hakkında açıklamada bulundu.
Çaykur Rizespor maçı öncesi Elazığspor tesislerinin elektriklerinin kesildiğine şahit olduklarını belirten Başkan Mücahit Yanılmaz, 'Ben bunun iyi niyetli bir davranış olduğuna inanmıyorum. Çünkü neticede Elazığspor'un ilgili kuruma borcu dünden bugüne oluşmuş olan bir borç değil. Ama bekleyip tam Rizespor maçı öncesi gelip elektriği kesmek iyi bir davranış ve tutum değil. O gece ben Elazığspor Kulüp Başkanı ve As Başkanı ziyaret etmiştim. Onların yanından ilgili kurumun CEO'sunu aradım. Telefonla görüştüm. 'Siz Rizespor'a sponsor olan bir kurumsunuz. Rizespor'la da hafta sonu maçımız var. Tam böyle bir zaman dilimi içinde elektriği kesmeniz doğru değil. Bu durum yanlış anlaşılmalara vesile olacak bir durum' dedim. O da 'Başkanım haklısınız. Yarın sabah talimatı veriyorum ve elektriği açtırıyorum' dedi. Pazartesi'den itibaren yine kulüp başkanı ve ilgililerle yanımda görüşmeler devam etti. Ancak ertesi gün elektriği açmadıkları gibi telefonlarıma da çıkmamaya başlandı. O gece ne oldu bilmiyorum. Çıksa soracağım. Kimlerle görüştü, kimler sana açma dedi, derdiniz neydi, 5 gün elektriği açmak sizin kurumunuza bu kadar zarar mı getirecekti, problem neydi diye soramadım. Ben ilgili kurumu Elazığspor sevdalılarına havale ediyorum' dedi.

'Her planlanan planlandığı gibi olmuyor'
Elektrik kesintisinin çok kritik bir maç öncesi bilerek kesildiğine inandığını ifade eden Yanılmaz, 'Yapılan davranışı da Elazığspor'un aleyhine olacağı kanaatiyle moralimizi bozma isteğiyle yapılan bir hareket olarak görüyorum. Ancak ben teknik heyetimize ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. İşte her planlanan planlandığı gibi olmuyor. Kuyuyu kazarsınız, başkasını düşürmek isterken kendiniz o kuyuya düşersiniz. Teknik heyetimiz, futbolcularımız müthiş bir doping alarak sahaya çıktı. En son Elazığspor tesislerinden onları birlikteydim ve maça uğurladım. O dopingle de güzel bir sonuç aldık' diye konuştu.
Elazığspor'un elektrikler borcunu ödemek ve bunun altından kalkmamanın çok zor bir şey olmadığını vurgulayan Başkan Yanılmaz, 'Bizler bunun altından kalkarız. Çok büyük zorlukların altından kalktığımız gibi. Elazığspor'un son 2 yılını burada irdeleyecek değilim. Bunu bilen biliyor. Bir Elazığspor sevdalıları var, birde Elazığspor'un cenazesini dört gözle bekleyenler var. Onlar bekleye dursunlar. Ben temenni ediyorum ki; Elazığspor, Süper Lig'e çıkar. Onlar beklesinler daha iyi sonuçlar alırız. Biz Elazığ ve Elazığspor'un da iyi yerlere gelmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz' şeklinde konuştu.