Emniyet hizmetlerinin vatandaşlara günün şartlarına uygun çağdaş bir ortamda sunulması amacıyla modern bir mimariyle inşa edilen Çelikhan Emniyet Amirliği Hizmet Binası ile 12 dairelik lojmanın açılışı yapılarak törenle hizmete sunuldu.
Açılış törenine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki ve Çelikhan halkı katıldı.
Açılış öncesi Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Nurullah Naci Kalkancı, Kaymakamlık önünde Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki ve ilçe kurum amirleri tarafından karşılandı.
Karşılama sonrası Kaymakamlık makamına geçen Vali Kalkancı, geçtiğimiz günlerde Çelikhan Kaymakamlığına atanan Kaymakam Mustafa İkbal Eşki'ye yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, başarılar diledi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından açılışı yapılacak İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet binası alanına geçen Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, burada vatandaşlar tarafından karşılandı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, yeni emniyet hizmet binası ve lojmanlarının Çelikhan ilçesine hayırlı olmasını diledi.
Çelikhan ilçesine yeni ve modern bir emniyet hizmet binası kazandırıldığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise, 'Bundan 20 yıl önce bir vesile ile Çelikhan ilçemizi ziyaret etme fırsatı bulmuştum. O günle bugüne baktığımızda Çelikhan ilçemizde ciddi anlamda değişimlerin ve gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Buradan meslektaşlarıma özellikle sesleniyorum. Hizmet binamızın kaliteli olması bizim açımızdan elbette çok güzel, ancak, bu binalardaki hizmet kalitesi de bu binalardan daha güzel olursa işte o zaman vatandaşa sunulan hizmet kalitesi kelimenin tam manasıyla amacına ulaşmış olur. Çünkü insanımız hizmetin en güzelini hak ediyor' dedi.
Açılışı yapılacak olan Çelikhan İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile 12 dairelik lojmanların hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, 'Çelikhan ismiyle müsemma bir ilçemizdir. Çelikhanlı kardeşlerimiz de Çelik yürekli, devletine, milletine, dinine, diyanetine ve vatanına sadık vatandaşlarımızdır. Çelikhan, tarih boyunca devletinin yanında yer almış, teröre ve teröriste hiçbir zaman prim vermemiş ve göğsünü siper etmiştir. Allah sizlerden razı olsun. Çelikhan, ilimizin kuzeyinde yer alan bizlerinde rahatlıkla sırtımızı dayadığımız bir ilçemizdir. Bu huzur ortamını sağlayan Çelikhanlı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız bina çok güzel bir şekilde inşa edilmiş. İnşallah burada vatandaşlarımıza günün şartlarına uygun modern bir anlayışla hizmet sunulacaktır. Bu binanın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.
Ülkemizin şu anda bir ateş çemberiyle çevrildiğini kaydeden Vali Kalkancı, 'Batılıların Arap Baharıyla başlattığı yıkım planlarının amacı İslam Alemini yok etmektir. Ellerine fırsat geçse ve güçleri yetse hedeflerinde Türkiye vardır. Ama Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile buna güçleri yetmeyecektir. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bu milleti kimse yenemeyecektir. Devlet milletimiz için vardır. Bizlerde milletimizin hizmetkârıyız. Bizler binlerce yıldır 'İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın' şiarıyla hareket ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Son günlerde çokça konuşulan tütün konusuna da değinen Vali Nurullah Naci Kalkancı, üreticinin ve çiftçinin bu konuda mağdur edilmeyeceğini belirterek, 'Maliye Bakanlığımızın hazırladığı yasa tasarısında çiftçilerimizin mağdur edilmemesi için Milletvekillerimiz ve STK'larımız gerekli girişimlerde bulundu. Yapılan girişimler sonucunda yasa tasarısı, Adıyamanlı ve Çelikhanlı tütün üreticisini rahatsız etmeyecek şekilde yeniden gözden geçirilerek düzenlenecektir' diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve beraberindeki heyet, kurban kesilerek, okunan dualar eşliğinde Çelikhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binasının açılış kurdelesini kesti.

Çelikhan’ın modern emniyet binası hizmete sunuldu