Atakum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri 'Yeşil Adım' projesi kapsamında Atakum ilçesinde 3,5 yıl içerisinde yüz binlerce tohum ve on binlerce fidanın toprakla buluştuğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum ilçesinin yeşilden kopmasına, betondan oluşan bir kent olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Atakum'daki yeşil alanların artması için 'Yeşil Adım" projesini faaliyete geçiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Proje sayesinde Atakum'un doğal güzelliğinin bozulmasının önüne geçtiklerini ifade eden Taşçı, 'Atakum, deniziyle ve yeşiliyle Karadeniz'in muhteşem doğasını her anlamda yansıtan bir ilçe. İlçemizin, hızlı nüfus artışına sahip olması nedeniyle yaşadığı rekor düzeyde nüfus artışının sonucu olarak yapılaşma da seri bir şekilde artarak devam ediyor. Hızlı yapılaşmanın Atakum'un muhteşem tabiatını bozmaması ve ilçemizin yeşilden koparak betondan oluşan bir kent olmasına engel olmak için hayata geçirdiğimiz 'Her Eve Bir Ağaç' kampanyasıyla konut ve yeşil alan artışının doğru orantılı bir şekilde seyretmesini sağlıyoruz' diye konuştu.

"3 buçuk yılda 20 bin fidan"

Konut yapılaşmasının hızlı olduğu, yaşam merkezlerinin beraberinde betonlaşma ve doğadan kopma gibi bir acı gerçekle karşı karşıya olduklarını söyleyen Başkan Taşçı, bu kapsamda Atakum ilçesinde önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Atakum Belediyesi olarak başlattıkları 'Her Eve Bir Ağaç' projesinden başarılı bir sonuç elde ettiklerine dikkat çeken Başkan Taşçı, 'İlk olarak yeni yapıları hedef aldık. Bu doğrultuda, yeni yapılan binalarda konut ve dükkan sayısı kadar fidan dikmeyenlere yapı kullanım izni vermeme kararı aldık. Vatandaşlarımızın gayet olumlu karşıladığı bu uygulamamız, inşaat sektörü tarafından kabul gördü. Bu sayede 3 buçuk yılda, yapı kullanım izni karşılığında 20 bine yakın fidan toprakla buluştu. Ayrıca kampanyamıza destek olmak isteyen vatandaşlarımızın eski yapılarının bahçelerine yönelik çalışmalarımız oldu. Talep eden vatandaşlarımıza fidan temini gerçekleştirdik' şeklinde konuştu.