Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Topaca, 2017 yılının sonuna yaklaşıldığı bu dönemde projelerin, yatırımların yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını belirtti. Topaca, 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan İzleme Raporları'na göre Ankara genelinde yürüttükleri toplam proje sayısının bin 241 olduğunu ifade etti. Bu projelerin 158'inin tamamlandığını, 691'inde çalışmaların devam ettiğini, 269 projenin ihale aşamasında olduğunu bildiren Topaca, 108 projeye başlanılmadığını, 21'inin ise plan ve proje aşamasında olduğunu kaydederek, 'Başlanamamış ve plan aşamasında olan projelere kurumlarımızın bu son dönem içinde hızla odaklanmalarını, bunları ihale aşamasına getirmelerini, ihalesini yaparak bir an önce hayata geçirmelerini özellikle rica ediyorum' dedi.

'330 okul, 9 bin 376 derslik yapıyoruz'
Eğitim yatırımlarının üzerinde duran Topaca, çok sayıda okul yaptıklarını ifade ederek, 'Bir taraftan ihaleler devam ediyor. Ankara tarihinde hiç olmamış bir şey; 330 okul, 9 bin 376 derslik yapıyoruz. Bunun toplam maliyeti bu rakamlara tam yansımıyor tabii, bakanlık bütçesinden yürüdüğü için. 3 milyar 200 milyon liralık yatırıma başladık. Yapım aşamasındayız ya da proje aşamasındayız. Allah izin verirse bunları 2019 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlayacağız. Eğitim yatırımları milli bir görevdir. Buralarda binlerce çocuğumuz oturacak, okuyacak, onların en güzel ortamlarda tertemiz okullarda okuması hepimizin görevidir ve bu yatırımlar her zaman yapılabilen yatırımlar değildir' diye konuştu.
Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve OSB temsilcileri katıldı.

Ankara İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı