Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, 'Bugün burada valimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu okuldan mezun olan birçok arkadaşımız ülkemizde farklı kurumlarda görev alacaklar. Bu kurumlara hakkıyla gelerek memleketimiz için hayırlı hizmetler yapacağına inanıyoruz. Valimizin aramızda olması bizler ve sizler için önemli olduğunu biliyoruz' dedi.
Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilen programda söz alan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 'Hiç kuşkusuz eğitim bir milletin geleceğini kurtaracak olan en önemli olgudur. Bizler bunun için mücadele ediyoruz. Milletlerin ıslahı kötülerin imhasında değil yeni nesillerin eğitimindedir. Eğitim faaliyetlerinin ne kadar öne alabilirsek gelecek nesillerimizi o kadar kurtarabiliriz' diye konuştu.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin dersliklerinin yeterli olmadığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 'Türkiye'de her ilde artık üniversite var, biz ayrıcalıklı olup daha farklı bakış açılarıyla fark oluşturmalıyız. Fakültemiz güzel bir yerde, denize sıfır bir noktada fakat artık burası bizlere yetmiyor. İnşallah daha modern bir Üniversiteyi yakında Ünyemize kazandıracağız' dedi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, 'Ben babası çiftçilikle uğraşan ve 8 çocuklu evin altıncı çocuğuyum. İlkokulu bitirinceye kadar kırsalda ailemle birlikte kaldım. Daha sonra ilkokul öğretmenimin desteğiyle babamın ve eğitime öğretime ilgi duymasıyla ilçede eğitim yapmak yerine il merkezinde ortaokul hayatına başladım. Bir ilkokul öğretmenin birçok insanın hayatını değiştirebileceğini gördüm. Bana göre okul öncesi öğretmenliği Türkiye'deki en önemli öğretmenliktir diye düşünüyorum. Sevdası Türkiye olan herkesin bu ülkeye yapabileceği katkı vardır diye düşünüyorum. Eğer bir siyasal sistem insanlara eşit davranmıyorsa ve olabildiğince görüş ve düşünceyi tutamıyorsa bu sistemin uzun süre yaşama şansı yoktur. Bizim önümüze bakarken devletin adaletini mutlak suretle tesis etmek gerekir' şeklinde konuştu.

İlk dersi Vali Yavuz verdi