Haberaks TV'de Fatih Korkmaz ve Sinan Sallabaş'ın sunduğu Karadeniz'in Nabzı programınına bu hafta Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuk oldu. Projeleri hakkında bilgi veren Eroğlu, "Biz bu şehri sadece belediyecilik anlamında geliştirmiyoruz. Şehre ekonomik değer katan, gelişmesini sağlayan bir vizyona sahibiz. Tokat'ı ekonomisiyle, turizmiyle, tarihiyle, tarımıyla öne çıkarmanın peşindeyiz" ifadelerini kullandı.

42 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Şehre vizyon kazandırdıklarını belirten Başkan Eroğlu, "Topektaş Kombinası adında hayvan borsası ve et işleme ünitesini kapsayan 70 milyon liralık bir projemiz var. Kanal Tokat projesi sadece peyzaj veya ırmak yükseltme çalışması değil. Proje kapsamında, kanalın etrafında 3 adet sosyal tesis, 1 adet restaurant, iskeleler ve yürüyüş alanları açarak, birçok etkinliğe evsahipliği yapılmasını sağlayacağız. Bu sayede şehrin turizmine de önemli katkı sağlamayı hedefliyoruz.

İKİ MEYDAN KAZANDIRACAĞIZ

Tokat'ın tarihi eser zenginliği konusunda Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, "Şehrimiz zamanında tarihi eserleriyle ünlenmişken, 1950'li yıllardan sonra bu eserlerin etrafının binalarla kaplanması sonucu kaybolmaları söz konusu oldu. Tokat Meydan Projesi 30 milyon liralık bir proje. Toplam 9 bin 500 metrekarelik iki adet meydan açacağız, ilk etabı bitirdik. Şehre hem meydan kazandıracağız, hem de tarihi eserlerin önünü açacağız. Tokat'ın 900 adımda 900 yıllık tarihini görebileceğiniz 30'a yakın tarihi eserin bulunduğu ikinci bir meydan yapıyoruz. Seçim öncesi 60 adet projemiz vardı, bunların 42 tanesini hayata geçirdik, 10 tanesi de önümüzdeki yıl tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR