Her eğitim-öğretim döneminin başında 'Başarı sizden, tatil bizden' diyerek yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, okullarında başarılı olan çocuklara karne hediyesi vermeyi de ihmal etmiyor. Eğitim öğretim döneminde öğrencilerin başarılı olması için desteklerini sürdüren Büyükşehir, okulların kapanmasıyla başarılı olan öğrencileri tatile götürüyor. Her şey dahil tatil kamplarında çeşitli etkinliklerin yer aldığı ve otel konforunda hizmet veren tesislerde konaklayan öğrenciler, tarih ve kültür gezilerine, eğlenceli spor aktivitelerine katılıyor. Doğası ve tarihi yerlere yakınlığıyla göz dolduran Altınoluk-Akçay Kampı'na katılan öğrenciler, her yaz Çanakkale Gelibolu'daki şehitlikleri ziyaret ediyor. Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ve rehber eşliğinde Çanakkale şehitlerini ziyaret eden öğrenciler, bir günü burada geçirerek, rehberlerinden bölgede yaşananları öğrenip, şehitlere dualar ediyor.
Büyükşehir Belediyesinin Ankara dışında hizmet veren bir tesisi de Akçakoca'da bulunuyor. Denizin mavisi ile doğanın yeşilinin buluştuğu bir noktada olan Akçakoca Kampı'na katılan öğrenciler, Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Aktaş Şelalesi başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri ziyaret ediyor. Büyükşehir Belediyesinin Akçay ve Akçakoca tatil kamplarının yanı sıra Ankara'da bulunan Kesikköprü Kampı da her yaz başarılı öğrencileri ağırlıyor. Kesikköprü Kampı, bünyesinde barındırdığı aktivite alanlarının çeşitliliği nedeniyle öğrencilerin ilgisini çekiyor. Kampta masa tenisi, bilardo, masa futbolu, satranç, futbol, basketbol, voleybol gibi aktivitelere katılabilen konuklar stres atıyor.
Büyükşehir'in tatil kamplarından başarılı öğrenciler yaz aylarında yararlanırken, yaşlı ve engelli vatandaşlar ise bu kamplarda yıl boyu ağırlanıyor.

Ankara Büyükşehirden başarılı öğrencilere tatil