Aliağa ilçesindeki Tüpraş Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği bir patlama yaşandı. Çok sayıda yaralının olduğu söylenen patlamayla ilgili Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bayram Yılmaz, patlamanın uzun zamandır bakımı yapılan bir Nafta tankı çalışması sırasında meydana geldiğini belirterek, 'Maalesef bugün Aliağamızda talihsiz bir olay yaşadık. Biliyorsunuz Aliağa çok sayıda sanayi kuruluşunun olduğu, 55 bin işçimiz çalıştığı bir ilçemiz. Bu tür kazaları zaman zaman yaşıyoruz ama bugünkü kaza sonuç itibariyle biraz daha büyük çaplı oldu. Maalesef uzun zamandır bakımı yapılan bir Nafta tankı arkadaşlarımızın çalışması sırasında, bana söylenen bilgiye göre, bir gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya Tüpraş'ın genelini etkileyecek, faaliyetini etkileyecek bir durum yok. Patlama sonucu 4 işçimiz vefat etti. Olaydan dolaylı etkilenen de 2 arkadaşımız vardı, onun da birini yaralı kabul ediyoruz, onun durumu hafif. Maalesef 4 işçimizi kaybettik.
Tüpraş'ın patlama sonrası üretiminin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, 'Tüpraş firması kendisi 15 dakikada bir açıklama yapıyor. Ben de siz hazır buradayken benden de duymuş olmanızı diledim. Tüpraş'ın kendi faaliyeti devam ediyoe, üretimi devam ediyor. Talihsiz bir kaza dolayısıyla üzgünüz. Milletimizin ve vefat eden işçilerimizin başı sağ olsun. Allah sabır versin' diye konuştu.
Patlamanın olduğu bölgeye herhangi bir girişin olmadığını belirten Kaymakam Yılmaz, 'İçeride şu an da Valiliğimizin ekipleri, AFAD, itfaiye, zaten Tüpraş'ın kendi teknik donanımı yeterli bu konularda. Adli bir vakadır. Başsavcımız şu an da olay mahallinde. Polis tahkikatını yapmak için burada. Ayrıntılar teknik incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Size firma daha ayrıntılı, daha net bilgiler verecektir' şeklinde konuştu.
Patlamanın hangi birimde meydana geldiğinin sorulması üzerine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, 'Depolama alanı. Boş Nafta tankı. Uzun süredir bakımı yapılan bir tanktı. Bugün devreye almak üzere son kontrollerinin yapıldığı söylenmişti' ifadelerini kullandı.