Hayata geçirdiği sayısız hizmet ve projelerle Samsun'u modern bir kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarına devam ediyor. Başta ulaşım ve alt yapı olmak birçok kategorideki projelerle sorunları çözüme kavuşturan belediye, kenti geliştirip geleceğe hazırlamaya çalışıyor. Bir yandan su, yol ve kanalizasyonu olmayan mahalle bırakmamak için tüm imkanlarını seferber ederken, diğer yandan da kentin potansiyellerini ortaya çıkarmaya yönelik yoğun mücadele veriyor.
Kent estetiğini artıracak projelerden bir tanesi ise Cumhuriyet Meydanı yanındaki Site Camisi Çevre Düzenleme Projesi. Şehrin merkezindeki yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yapımına 1976 yılında başlanan Site Camisi, 1980 yılında da ibadete açılmıştı. Seramiklerle kaplanan kubbe, kaplama sırasında yapılan hatalar sonucu zamanla kubbe zarar görüp su alınca cami 2002 yılında tümüyle restore edilmişti. Çay ocaklarıyla kuşatılan cami çevresini karışık ve çirkin görünümden kurtarmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda tamamlanacak projeyle camiyi sade, düzenli ve modern bir görünüme kavuşturacak. Proje üzerinde çalışmalar ise sürüyor.

Örnek ve modern bir kent anlayışı içinde kent estetiğini geliştirmek için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehri içindeki tesis ve donanımlarıyla gelecek nesillere hatıra bırakacakları bir çeyiz sandığı gibi gördüklerini söyledi. 'Samsun evimiz, süslemeye devam edeceğiz' diyen Başkan Yılmaz, 'Samsun'u modern ve görselliği yüksek bir şehir haline getirmek istiyoruz. Uzun süredir bu konuda ciddi bir performans sergiliyor, mücadele veriyoruz. Estetik ve görselliği çok önemsiyoruz. Nasıl ki evimizin içini süslüyor, düzenliyor ve yeniliyorsak, şehrimizi de misafir salonu gibi düşünerek yenilemeye devam edeceğiz. Bunun için de 2019 vizyonunu hazırladık. Bu vizyonda yer alacak projelerimizi de özenle seçerek belirledik. İnşallah 2 yıl sonra 'Samsun estetiğin şehri oldu' dedirteceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

Estetik anlamında kentte yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 'Tablo çok net. Çarpıklığı, düzensizliklerini ve göze hitap etmeyen unsurları ortadan kaldıracağız. Bunlardan birisi de Site Camisi çevresi. Çevresinde düzensizlikler ve karmaşıklık sebebiyle camii adeta görünmüyor ve Samsun'a yakışmıyor. Üzerinde çalıştığımız proje hayata geçtiğinde cami çevresi, iş yerleriyle birlikte sade, modern, düzenli ve şık bir görünüme kavuşacak. Şehrimize yakışır hale gelecek' dedi.