Çocuk Atletizmi seminerinde ilk günü Y Nesli ve Çocuk Atletizmine Giriş, Çocuklarda fizyolojik farklılıklar ve antrenmana geçişte uyum, Çocuk Atletizmi Programı ve Okullar, Çocuk Atletizminin Organizasyon Yapısı ve Örnek Uygulama Modeli teori dersleri ile ilkokul öğrencileriyle uygulama dersleri gerçekleştirilecek. Bu bölümde Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça ile IAAF Eğitmenleri Reyhan Dağ, İsa Aydemir ve Melihşah Katman kursiyerlere dersleri aktaracak.
Seminerin ikinci gününde Madde Bağımlılığı ve Çocuklar dersini Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Sporda Çocuklara Psikolojik Yaklaşım dersini Prof. Dr. Perican Bayar Koruç, Fair-Play dersini gazeteci öğretim görevlisi Haldun Domaç verecek.

Eskimeyen değerler için tören düzenlenecek
Seminer içinde 'Geçmişine Değer Vermeyenler Geleceklerine Yön Veremezler' sloganı doğrultusunda Türk Sporu ve atletizmine emek vermiş 'Eskimeyen Değerler' için tören düzenlenecek. IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında başlayacak olan Çocuk Atletizmi projesinin Türkiye için çok özel bir anlamı olduğunu vurguladı. Ayaz, 'Biz bu yola 1 milyon süper çocuk sloganı ile çıktık. Ve hedeflerimize her geçen gün adım adım yaklaşıyoruz. Türk sporu ve atletizmine yeni değerler kazandıracak antrenör ve eğitmenleri geliştirme yolunda attığımız kararlı adımların sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu dönemin ilk adımını Gümüşhane'den atacağız' dedi.
Bilindiği gibi Atletizm Federasyonu'nun talebi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygun bulması sonucu IAAF Çocuk Atletizmi Projesi Halk Eğitim Müdürlüğü spor kurslarında modül olarak dahil edilmiştir. Bu seminerlerden sertifika alanlar kurslarda istihdam edilme fırsatı yakalayacaklar.

IAAF Çocuk Atletizmi Semineri Gümüşhane’de gerçekleşecek