AK Parti Samsun İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Mehmet Teyyare, düzenlediği basın toplantısıyla Samsun teşkilatlarında devam eden kongre sürecini değerlendirdi.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

AK Parti Samsun teşkilatlarında sil baştan bir yenilenme gerektiğini belirten Teyyare, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yüküne omuz vermek gayesiyle il başkanlığına aday olduğumuzu açıklamıştık. Birbirine güvenmeyen, küskünler ordusu halini almış bir teşkilatın başarılı olma şansı yok. O 'bunun adamı', bu 'bunun adamı' yaklaşımının hakim olduğu bir teşkilat düşünülemez. Buradan açık yüreklilikle söylüyorum ki, biz kimsenin adamı olmadık olmayacağız. Biz milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği hedeflere ulaşmada var gücümüzle çalışacak olan hizmet erleriyiz. 2019'da yapılması planlanan iki seçimin önemini kavramış ve bu önemin getirdiği sorumluluğu tüm benliğinde hisseden bir ekibiz. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki bu kongre süreci 2019 için hayati bir öneme sahip. Ve bu nedenle artık AK Parti Samsun teşkilatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

O KAVGANIN SORUMLUSU İL BAŞKANLIĞI

AK Parti Terme İlçe Kongresi'nde yaşanan olayların doğru olmadığını ifade eden Teyyare, "Terme'de kavga olmasının müsebbibi AK Parti İl Başkanlığı. Biz seçimlerde yarışmak istiyoruz. Seçileni delegeler seçsin. İl başkanı milletin arzu ettiği başkan olsun. Ama AK Parti Genel Merkezi'nden veya Cumhurbaşkanımızdan talimat gelirse gerekeni yaparız. İl Başkanı Muharrem Göksel'i genel merkez aday gösterirse ben de karşısında aday olacağım ve sonuna kadar da varım. Bunun dışında başkasını aday gösterirlerse o adayı desteklerim. Göksel'in başarısız olduğunu, bu işi beceremediğini söylüyoruz. Kendisi iyi bir insan ve efendi biridir ama bunlar iyi bir yönetici olduğu anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU