Kadın Girişimleri Destekleme ve Kültür Derneği (KAGİD), Kadın Moda Atölyesi projesi ile 40 dezavantajlı kadına moda tasarımı ve dikiş alanında eğitim verdi. Proje kapsamında Anemon Samsun Otel'de düzenlenen Kadın Moda Atölyesi Kurs Sonu Defilesi'nde 16 kadın ve 2 çocuk Moda Tasarım ve Dikiş Kursu'nda ürettikleri kıyafetleri sergiledi.

KADINLARIN GAYRETLERİ ETKİLEYİCİ

Kadınları tebrik eden Samsun Dernekler İl Müdürü Sıddık Alagöz, KAGİD'in güzel bir projeye imza attığını dile getirdi. Alagöz, 'Bir köşede keşfedilmeyen kabiliyetleri, yetenekleri ortaya çıkardılar. Kadınlar, kendi ürünlerini ve becerilerini ortaya koydu. Samsun'da 2 bini aşkın dernek var, dernekleşme olarak il büyüklüğümüzün daha önündeyiz. Bununla gurur duyuyoruz, dernekleşme olarak Türkiye'de 9. sıradayız. Bütün derneklerimizin çalışmalarından onur duyuyorum ama kadınların gayretleri beni çok daha etkiliyor, çok güzel çalışan dernekler var' şeklinde konuştu.

8 AYDIR ÇABA VERİYORLAR

Proje için yaklaşık bir yıldır büyük emek verildiğini dile getiren KAGİD Başkanı Satı Düzgün ise dernek olarak güzel projeler üretmeye çalıştıklarını belirtti. Başkan Düzgün, 'Çok güzel dostluklar kuruldu, dezavantajlı grup dediğimiz kadınlarımızın 8 aydır kendi çabalarıyla ürettiği kıyafetler var ve onlar bugün medeni cesaret örneği sergileyerek, tasarladıkları kıyafetleri giyecek ve manken olacaklar. Sivil toplum adına konuşacak çok şey var ama kadınların sivil toplum kuruluşlarına biraz daha gönül vermesi gerekiyor. Samsun'da bulunan 2 bin derneğin 10'u kadın derneği, kendi sorunumuzu kendimiz çözmemiz gerekiyor. Biz talep etmeden, kimse bize bir şey vermeyecek' ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarından sonra kadınlar, alkışlar eşliğinde tasarladıkları ve diktikleri kıyafetleri sergiledi

Zeynep Irmak ÖCAL