Tüpraş İzmir Rafinerisinde 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından AK Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulundu. Çıkışta gazetecilere bilgi veren Hamza Dağ, 'İşletmede 2016 Şubat ayında bakıma alınıp, bakımdan çalışma alanına dönüştürülmek üzere olan tankta bir patlama yaşandı. Konu şu anda araştırılıyor. 4 kardeşimizi kaybettik, Allah'tan rahmet diliyorum. 2 kardeşimiz yaralandı. Tankın dışında o anki şokla yaşanan hadise. Şu an biri Menemen Devlet Hastanesinde tedavi altında. Biri taburcu oldu, diğerini de o anki yaşanan hadiseden dolayı dilin kaçması gibi bir hadise, hayati tehlike yok. Onu da ziyaret edeceğiz' dedi.

Bilirkişi heyeti ve müfettişler inceliyor
Olayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da soruşturma başlattığını ve adli soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Dağ, 'Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri gerekli incelemeyi yaptılar. Başsavcılığımız da gerekli soruşturmayı acil şekilde başlattı. Tesiste en alt birimden en üst birime kadar görevli olanların varsa ihmalleri bu konuda çalışma yapılıyor. Aynı zamanda başsavcılık bilirkişi heyeti görevlendirdi, onlar da çalışmaya başladılar. Şu an rafineride hayat normale dönmüş gözüküyor. İşletme çalışmaya devam ediyor. İçeride herhangi bir sıkıntı olmadığı gözüküyor ama bu hadiselerden dolayı herkes çok üzgün' ifadelerini kullandı.

'Kaza kırım raporu çıkınca netleşecek'
Yaşanan hadisede bir ihmal olup olmadığı yönündeki basın mensuplarının sorusunu da yanıtlayan Dağ, 'Kaza kırım raporu tam net olarak çıkmış değil. Her şey kaza kırım raporu ortaya çıkınca netleşecek. Bu konuda ihmal hangi noktada ise bu konuda çalışmalar sonuna kadar yürütülecek. Aynı zamanda vefat eden kardeşlerimizin aileleri noktasında takipçisi olacağız ve tüm yetkililerimiz gerekli hassasiyeti gösterecekler' diye konuştu.