Tokat Belediyesi önünde düzenlenen bisiklet dağıtım programına Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, Tokat Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Gökrem ile birlikte merkez mahalle muhtarları katıldı. Başkan Eroğlu, Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevir etkinliği kapsamında mahalle muhtarlarına bisiklet dağıttıklarının ifade ederek,'Değerli muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda Tokat'ta farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bizlerde muhtarlarımıza bisikletlerini dağıtacağız. Sağlıklı yaşamak istiyorsak, bol bol yürümeli, spor yapmalı, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeliyiz. Spora teşvik amacıyla düzenlenen bu bisiklet kampanyasını son derece önemsiyorum. Öncelikle bol bol bisiklet yolları yapmalıyız. Bu noktada Tokat Belediyesi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yeni bir bisiklet yolunun yapımına kadar bu işin belediyemiz tarafından önümüzdeki süreçlerde yapılmasının çok isabetli bir karar olacağı kanaatindeyim. Hemşehrilerimizin de kendilerine bisiklet edinmeleri sonucunda çok farklı bir şehir olacaktır. Çocukluk döneminde her çocuğun hayaliydi bisiklet kullanmak. Şuanda eskiye oranla daha az gibi görünüyor ancak bunu artırmak için gayret etmeliyiz. Sayın Bakanımızın Tokat ziyaretleri sırasında Halk Sağlığı Müdürümüzde ifade ettiler. İnşallah Tokat'a daha fazla bisiklet gönderilecektir. Kazasız, belasız, sıkıntısız bir şekilde Muhtarlarımıza bisikletlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bisikletleri daha aktif şekilde kullanacaklarına eminim. Bu farkındalığın tüm şehre yayılması için gayret edeceğiz' dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları ise Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında Tokat'ta 4 bine yakın bisikletin dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek,'Okullarımıza, bazı meslek gruplarına bisiklet dağıtımlarımız gerçekleşti. Sağlık Bakanımız çok güzel müjdeler verdiler. Sayın Başkanımız da bu proje kapsamında bisiklet yollarının yapımıyla ilgili müjdeler verdiler, çok teşekkür ediyorum. Özendiğimiz başka ülkelerde ki bu farkındalığı inşallah bundan sonra kendi ülkemizde de göreceğiz. Günlük hayatımızda fiziksel aktivitenin artırılması için gayret ediyoruz. Nüfusumuzun yüzde 75'i fiziksel aktiviteden uzak. Bu sayıyı daha aşağılara çekmek için bu tür etkinliklerimizi artıracağız. Tokat ilimizde yüzde 33 oranında obezite sorunu var. İnşallah bu tür etkinliklerle sağlık sorunlarını ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. Muhtarlarımıza hayırlı olsun' diye konuştu.
Tokat Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Gökrem de sağlıklı yaşam için sporun önemine değinerek,'Sağlık Bakanımızın ve Belediye Başkanımızın verdiği müjdeler bizi umutlandırdı. Tokat artık bir bisiklet şehri olacaktır. Bu da trafiğe olumlu yönde yansıyacaktır. Bizler de Muhtarlarımızla bu farkındalığa dikkat çekmek, örnek olmak için gayret edeceğiz' ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamaların ardından mahalle muhtarlarına bisikletlerini takdim eden Başkan Eroğlu, muhtarlarla birlikte Cumhuriyet Meydanında bisiklet turu yaptı.

Tokat’ta mahalle muhtarlarına bisiklet