Çanakkale Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapan Rüştü Çakıroğlu, 8 aydır birlikte olduğu meslektaşı ve kız arkadaşı Buket Karayol'a unutulmaz bir evlilik teklifinde bulundu. Çakıroğlu, Karayol'a evlenme teklifi yapmak için mesai arkadaşları ile iş birliği yaptı. Arkadaşları Buket Karayol'a bir otelde dilenci operasyonu olacağını söyledi. Bunun üzerine Karayol görev için otele gitti. Otelde dilenci operasyonu yerine Rüştü Çakıroğlu'nu görünce önce şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra Rüştü Çakıroğlu, Buket Karayol'un önünde diz çökerek, sürpriz bir evlilik teklifi yaptı. Renkli görüntülere sahne olan evlilik teklifinde, Buket Karayol, 'Evet' cevabını verdi. Mesai arkadaşları da çifti alkışlayarak mutluluklarına ortak oldu.
Rüştü Çakıroğlu, 'Sevgilimin haberi yoktu. Sürpriz yapmak istedim. Gerekli makamlardan iznimizi aldık. Sempatik bir şey olmasını istedik. Komiserimiz ile görüştük, dilenci operasyonu var demesini istedik. Anons geldikten sonra komiserimizden zabıta memuresi çağırmasını istedik. Buket otele gelince ona evlilik teklifimi ettim. O da çok şaşırdı, çok mutlu olduk. Ekip arkadaşlarıma amirlerime teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Teklifi çok zor fark ettiğini söyleyen Buket Karayol ise, 'Kendimi dilenci almaya gidiyorum diye hazırlamıştım. Karşımda amirimi, komiserlerimi ve arkadaşlarımı görünce çok şaşırdım. Ona rağmen hala anlamadım. İnsanin ağzı, dili gerçekten bu gibi durumlarda bağlanıyormuş. Güzel oldu, ilk adımı attık. Allah tamamına erdirir inşallah. Herkese çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Dilenci operasyonuna gideceğini sanıyordu, evlenme teklifi aldı