Hastanede kadrolu 105 personelin bulunduğunu belirten Başkan Özdemir, 'Bayındır Devlet Hastanesinde toplam 105 kadrolu personel çalışmaktadır. 50 yataklı küçük bir hastane olmasına rağmen yönetimsel baskı, mobbing, iş bilmezlik ve zaafiyetler nedeniyle hastanede çalışanların bir çoğu mutsuz durumdadır' dedi.
'Sağlık personeli yaşanan sıkıntılar nedeniyle severek yaptığı mesleklerinden soğumakta, işe giderken adımları geriye yönelik atmaktadır' diyen Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti: 'Hastanenin her köşesinde idareden kaynaklı bir çok personel baskıcı uygulamalar nedeniyle canından bezdirilmiştir. Yapılan keyfiyet ve iş bilmezlik nedeniyle bir çok personele tutanaklar tutulmuş, kişiye özgü ayrımcılıklar nedeniyle iş barışı bozulmuştur. Çalışan personeller o kadar bunalmış durumdadır ki, kurum içi atamayla çalışanların yüzde 15'inden fazlası tayin istemek zorunda kalmıştır. Hastanede hakkında bir çok şikayet tarafımıza ve ilgili kurumlara iletilmiş, küçücük hastanede bir çok soruşturma yapılmıştır'
İdarecilerin çalışanlara 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket ettiğini öne süren Özdemir, 'Azıcık hakkını arayana yıldırma politikası yapan yönetim bu kişilere sürekli baskı uygulayarak personeli kazanma yöntemi yerine, mobbingi seçerek çalışanları püskürtmüşlerdir. Hastane yönetimi sorunlara duyarsız bir o kadar iş bilmemektedir. İşin bilinmeme ya da yanlış yapılmasının faturasını daima personele kesmektedir. Çalışan sağlıkçılar sorunlarını ilgili birimleriyle çözemediklerinde hastane başhekimi arabuluculuk yapmamakta, sorunların daha da büyümesine sebep olmaktadır. Hastanenin yetkili sendikası olarak yönetimle yaptığımız defalarca görüşmelerde sorunları bildirmemize rağmen kayıtsız kalınması, sorunların çözümü için her hangi bir adım atılmaması yaşanan sıkıntıları daha da büyümesine denen olmaktadır. Bizler sendika olarak arabuluculuk görevi ve personelin sıkıntılarını yansıtmak ve ortak paydada buluşmak için bu görevimizin başındayken, gelinen noktada keyfi davranışlar biz sendika takmayız anlayışı hastane idaresi tarafından hakim olmuştur' dedi.

Diyalog yolu kapalı
Sendika şube yönetimi olarak yaptıkları ziyaretlerde olumlu, makul öneri talep ve isteklerin dinlenmediğini iddia eden Başkan Özdemir, 'Her zaman kendilerini haklı görmeleri, üyelerimize sürekli olarak baskı ve yıldırma politikalarının izlenmesi bu basın açıklamasının yapılmasına zemin hazırlamıştır. Defalarca diyalog yönetimi seçilmesine rağmen, umursamaz tavırları karşısında üyelerimizin sorunlarına karşılıksız kalması nedeniyle hastane idaresi 50 yataklı bir hastaneyi bile yönetememe sorunu olduğunun göstergesidir. Hastanede artık diyalog yolu artık kapanmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, makamı güçlü kılmaktır aslolan, makamdan güç almak değil, makamdan güç alarak yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini de bilir' şeklinde konuştu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Bayındır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Turan ise iddiaları reddetti. Turan, hastanelerdeki sağlık çalışanlarına her hangi bir baskı yapılmadığını söyledi. Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Özdemir'in açıklamalarına katılmadığını belirten Turan, 'Hastanemiz özellikle son yıllarda önemli çalışmalara imza atmıştır. Açıklamada belirtildiği gibi çalışanlar üzerinde mobbing veya her hangi bir baskı söz konusu değildir' dedi.