Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti. Kamu Denetçisi Yahya Akman, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Genel Sekreter İbrahim Kılınç, Özel Kalem Müdürü Veysel Şirin, basın sorumlusu Sait Duygu ile birlikte Başkan Çiftçi'yi ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Başkan Çiftçi ile görüştü. Kamu Denetçisi heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Kamu Denetçisi Başkanımızı ve heyetini Peygamberler şehri Şanlıurfa'da ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Heyetiyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığımızı ziyaret ettiler. İnanıyorum ki bu gün ve yarın yapılacak olan çalışmalar hem idareler açısından bir yol gösterici konuma gelir ve aynı şekilde de halkımızın Kamu Denetçiliği kurumu ile ilgili üstlenmiş olduğu fonksiyon, görev noktasında çok önemli çalışmalara imza atılacaktır' dedi.
Kamu Denetçiliği Kurumu'nun çalışmalarını anlatan Başdenetçi Şeref Malkoç ise 'İdare ile vatandaşlar arasında köprü olmaya çalışıyor. Vatandaşların derdini dinliyor, çözüm üretiyor ve bunu da idarecilere teklif olarak sunuyor. Devlet ile vatandaş arasındaki kaynaşmayı temin etmeye çalışan bir kurumdur. Şanlıurfa İslam medeniyetine, bizim medeniyetimize nasıl hizmet etmiş ve katkıda bulunmuşsa 2023 ve 2053 Türkiye'sine aynı görevi ifa edecektir. Bizim kurumun fonksiyonu ile Şanlıurfa insanının mizacı birbirine uygun, çok farklı kültürlerden, çok farklı ırklardan ama gönül genişliğiyle, merhamet ve sevgi ile dertlerine çözüm arayan bir şehirdir. Suriyeli mültecilerin, göçmenlerin önemli bir kısmı burada 500 bin, yani Şanlıurfa nüfusunun dörtte biri kadar ve bu olağanüstü bir şey ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olamaz. Bu milletimizin gönlünün genişliği ve bu milletimizin merhametidir. Ayna zamanda Şanlıurfa özelinde Türkiye genelinde insanlığın onurunu ve haysiyetini kurtarmaktır. Başka ülkeler kapılarını kapatıyorlar ama biz sadece kapılarımızı açmıyoruz gönüllerimizi de açıyoruz. Eğer bu gün dünyada ölümler ve savaşlar varsa, sınır çatışmaları, göçmenler ve mülteciler varsa bunun başta sorumlusu Birleşmiş Milletlerin etkili olan 5 ülke ve onlarla beraber hareket edenlerdir. Dünyada huzur ve barış isteniliyor kolayı var Cumhurbaşkanımızın ve Türk milletinin Suriyeli göçmenlere, mültecilere davrandığının ABD, İngiltere, Çin, Rusya, Fransa veya Almanya aynı gönül genişliğinde davransınlar hem dünyada huzur olur hem de refah olur' şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve denetçiler heyeti üyelerine günün anısına hediye takdim etti.

Kamu denetçilerinden Belediye Başkanı Çiftçi’ye ziyaret