Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapılan toplantının ilk birleşimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meclis toplantısında ilk olarak 18-19 Eylül tarihlerinde yapılan toplantının karar özeti okunarak kabul edildi. Toplantıda Yeşilyurt ilçesi Yaka Mahallesinde yer alan 215 ada, 29 nolu parselin bir kısmının Güneş enerji sistemi kurulması için 10 yıllığına Esenlik İmar İnş. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü'ne verilmesi kararlaştırılırken, Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe ve Topsöğüt mahalleleri arasında köprülü üst geçit kavşağı alanındaki parsellerde de imar değişikliğinin yapılması kabul edildi.
Malatya uluslararası film festivalinde 12 dalda ödül verilecek
Meclis toplantısında bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Uluslararası Film Ödülü, En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü, En İyi Ulusal Film Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Ulusal Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi Ulusal Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Ulusal Senaryo Ödülü, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü, En İyi Kurgu Ödülü ve En İyi Kısa Film Ödülü olmak üzere toplam 12 dalda ödül verilmesi hakkındaki teklif kabul edildi.
Gündemde yer alan bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edilirken, Ekim Ayı Meclis Toplantısı 2. birleşiminin 16 Ekim Pazartesi günü, saat 14.00'de yapılması kabul edildi.

Ekim ayının ilk meclis toplantısı yapıldı